Каква е истинската Ангела Меркел? За мнозина германци техният дългогодишен

...
Каква е истинската Ангела Меркел? За мнозина германци техният дългогодишен
Коментари Харесай

Мъже с хубави очи и картофено пюре: какво обича Ангела Меркел

Каква е същинската Ангела Меркел? За мнозина германци техният дълготраен канцлер е внимателен, само че кадърен началник, на който могат да разчитат в днешния раздорен свят.

Но преди изборите идващия месец в публичното пространство се появи информация и за друга страна от живота на 63-годишната Меркел. Тя отвори вратата към персоналния си живот, който нормално усърдно пази от светлината на прожекторите.

На предходните избори преди четири години най-влиятелният водач в Европа призна, че ѝ харесват мъжете " с хубави очи " и че като студентка се е напила с черешово вино. Тези дни, когато предизборната ѝ акция за четвърти мандат навлиза в последните си седмици, Меркел хвърли още светлина върху персоналния си живот, като позволи фотографи в персоналния си апартамент в центъра на Берлин.

Сподели и рецептата си за едно от най-популярните в Германия домашни ястия: картофената чорба. " Винаги сама си върша картофеното пюре, с преса, а не с домашен апарат ", сподели тя пред немското седмично списание за всемирски злословия " Бунте ". " Така консистенцията е на дребни късчета. "

Меркел не живее в някоя от формалните държавни резиденции, а от години живее със брачна половинка си Йоахим Зауер в апартамент в четириетажна постройка. От него се виждат няколко от най-големите музеи в Берлин, представящи едни от най-богатите сбирки от международно културно завещание.

 Меркел на откриването на Операта в Осло през 2008 година
© Scanpix Norway, Reuters

Меркел на откриването на Операта в Осло през 2008 година

През юни женското списание " Хойте вохе " разгласява поредност от фотоси, на които се вижда един по-скоро характерен за Германия апартамент с дървени подове, бели стени и огромно огледало, окачено над дълъг сив диван в хола, както и спретната кухня с дребна маса. " Обичам да хапвам късно вечер ", призна Меркел пред " Бунте ".

Жилището се намира в една от най-посещаваните елементи на Берлин и по тази причина учудени туристи постоянно може да видят по какъв начин дамата, наричана новият водач на свободния свят, късно вечер слиза или рано заран се качва в държавния автомобил, отивайки към близката постройка на канцлерството.

Меркел е щерка на протестантски свещеник и е израснала в някогашната Германска демократична република. В Германия е добре прочут факт, че тя се интересува доста от културния живот на страната си. Миналия месец тя заведе водачите на страните от групата на 20-те най-големи стопански системи да слушат Девета симфония на Бетовен в новооткритата хамбургска филхармония на брега на река Елба, с цел да покаже на света най-новия обект от немския културен пейзаж. " Почитател съм на класическата музика ", сподели тя в едно от седмичните си видеообръщения, в които приказва и за това по какъв начин се е учила да свири на флейта и пиано.

Германският канцлер стартира годишната си лятна си почивка с посещаване на първата вечер на Вагнеровия фестивал в Байройт, а преди да стане канцлер, бе постоянен клиент на берлинските оперни спектакли и концерти.

Миналата седмица тя разкри и кой е обичаният ѝ емотикон. " Усмихнатото личице ", сподели тя пред известни млади видеоблогъри. " Може да е и с малко сърчице ", добави Меркел, която от 12 години ръководи най-голямата стопанска система в Европа.

Меркел нормално съумява да държи персоналния си живот надалеч от политиката. Тя рядко се появява на публични места със Зауер, втория си брачен партньор. Преподавателят по квантова химия от време на време демонстрира леко неспокойствие от медийния цирк, който заобикаля брачната половинка му. На видео от първите години на Меркел като канцлер се вижда по какъв начин двамата вървят на разположение по крайбрежна улица, а Зауер носи чадър, с цел да се крие от фотографите.

В предходни изявленията Меркел, която е и началник на немската консервативна партия Християндемократически съюз, е разказвала по какъв начин питателните ѝ желания са завършени от 35-те години, които е живяла при комунизма.

Фотогалерия: Ангела Меркел на 60 >

В предишното тя е говорила и за това по какъв начин постоянно в събота вечер подготвя руло от говеждо с алено зеле, когато със Зауер съумеят да отскочат до скромната си вила северно от Берлин. В изявлението за " Бунте " Меркел, която е физик по обучение, похвали Зауер, че ѝ оказва помощ в всекидневието, изключително по време на сегашната предизборна акция. " Винаги ме поддържа, да вземем за пример постоянно пазари за у дома ", сподели тя.

Подобно на канцлера, която постоянно може да бъде забелязана в близките магазини със синя чанта в ръката, Зауер също може да бъде забелязан да чака на опашка пред касите на супермаркетите, в това число в кулинарния отдел на берлинския филиал на френската верига универсални магазини " Галери Лафайет ".

Въпреки уговорките си поради акцията Меркел продължава да следи по какъв начин вървят картофите, които порастват в градината ѝ за идната порция чорба. " Изглеждат добре, споделя тя пред " Бунте ". Но още нямаме годишна продукция. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР