Каква е функционалността на човек с увреждане, какви мерки са

...
Каква е функционалността на човек с увреждане, какви мерки са
Коментари Харесай

Майките от „Системата ни убива“ излязоха с важни предложения

Каква е функционалността на човек с увреждане, какви ограничения са нужни за компенсиране на недостига му и в каква област може да се развива или осъществя - отчитането на тези параметри като допълнения в наредбата за здравната експертиза оферират майките от самодейността " Системата ни убива ".
 
В протестна декларация до премиера Бойко Борисов, вицепремиера Валери Симеонов и министрите на опазването на здравето и на обществената политика майките декларират, че последните промени в наредбата не вземат решение проблемите на хората с увреждания, а са опит за преструване на активност в тяхна изгода.

 
Те показват, че препоръчаните допълнения ще обезпечат на хората с увреждания съответна поддръжка, както и място на трудовия пазар за тези, които имат опция да се развиват.
 
Въпреки положителната оценка за в детайли написаните и систематизирани болести в обновената разпоредба, по която се издава ТЕЛК, протестиращите майки упорстват за въвеждане на оценка на функционалните увреждания по методиката ICF на Световната здравна организация. Като претекст за това те показват, че потреблението единствено на здравната подредба на диагнозите не е задоволително, с цел да се дефинира с акуратност какъв брой функционален е един човек, по какъв начин да бъде обезщетен дефицитът му и в какви сфери може да се осъществя.

 
Като допълнения към наредбата майките оферират въвеждане на термина функционалност, ограничения за компенсиране на недостига, породен от обещано заболяване, които наложително да се вземат поради при изписването на здравно произведение, рехабилитация и други услуги, както и съществуване на здравна рекомендация за региона, в която дете с увреждане може да се развива или човек с увреждане може да се осъществя.-->
 
Промените, влезнали в действие от предишния месец, не вземат решение проблемите, за които майките приказват от години, се споделя в декларацията - а точно, че здравната експертиза продължава да има универсално значение за извоюване на привилегии, което води до злоупотреби.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР