Каква да бъде цената на природния газ от 1 ноември.

...
Каква да бъде цената на природния газ от 1 ноември.
Коментари Харесай

Булгаргаз пак вдига шоково цената на газа

Каква да бъде цената на природния газ от 1 ноември. Това разискаха навън съвещание в Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/.

Предложението на " Булгаргаз " от 11 октомври предвиждаше цената на природния газ у нас от 1 ноември да бъде 124,76 лева за мегаватчас (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС) и включва съставния елемент за активността " социална доставка " и съставния елемент " отговорности към обществото ", прецизира dariknews.bg.

Цената за октомври е 94,54 лева за мегаватчас (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), по която публичният снабдител продава природен газ на крайните доставчици на природен газ и на лица, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила. Това значи повишаване от малко над 30 на 100.

На съвещанието през днешния ден обаче бе разискван и вид цената на природния газ от 1 ноември да бъде по-ниска от тази за октомври. Окончателното решение ще бъде взето на 1 ноември на закрито съвещание.

Изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов заяви, че на 27 октомври е подписан контракт сред " Булгаргаз " и Българският енергиен холдинг. Доставките са обезпечени за ноември. Павлов уточни, че чакат трайно решение, което ще разреши „ Топлофикация София “ да заплаща регулярно своите доставки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР