Както знаете, процесорите на Apple се произвеждат от TSMC и

...
Както знаете, процесорите на Apple се произвеждат от TSMC и
Коментари Харесай

Ръководителят на TSMC: „Дори най-добрите процесори на Intel няма да изпреварят чиповете на Apple“

Както знаете, процесорите на Apple се създават от TSMC и мнозина считат, че те са доста по-напреднали от продуктите на Intel.

Самият TSMC в този момент удостовери това. Този коментар пристигна, откакто основният изпълнителен шеф на Intel Пат Гелсингер сподели, че до идната година неговата компания ще настигне Apple и има намерение да надмине нейните процесори както по продуктивност, по този начин и по енергийна успеваемост.

Подобно изказване явно не е впечатлило създателя на TSMC Морис Чанг (Morris Chang). Той уточни, че даже Intel да успее да усъвършенства технологията и продуктивността на своите чипове и да предложи конкурентни цени, самодейността отново ще остане в ръцете на TSMC. Тайванският полупроводников колос е убеден в своя развой на произвеждане на чипове. Това може да се преглежда като сигнал, че iPhone и MacBook ще продължат да превъзхождат своите съперници.

Процесорът на Apple iPhone 15 Pro се създава благодарение на 3nm софтуерен развой, а M3 за Mac скоро ще последва образеца. Всъщност, TSMC към този момент разгласи, че ще премине към усъвършенстван 2nm развой през 2025 година, което може да е една от аргументите за увереността на компанията в нейния триумф. В момента доста чипове на Intel подхождат или изпреварват предложенията на TSMC във връзка с продуктивността, само че го вършат за сметка на високата енергийна консумация. Intel прави всичко допустимо, с цел да се конкурира с Apple, в това число и възприемането на метода система-върху-чип за своите идни Meteor Lake процесори. Компанията се надява, че това ще помогне за подобряването на успеваемостта.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР