Както знаете, Intel възнамерява да обнови продуктовата си гама от

...
Както знаете, Intel възнамерява да обнови продуктовата си гама от
Коментари Харесай

Intel Xeon W-3595X – 64-ядрения отговор на новия AMD Ryzen Threadripper

Както знаете, Intel има намерение да обнови продуктовата си гама от процесори за high-end платформата LGA4677/W790. За стартиране са подготвени две линии чипове: Xeon W-2500 и W-3500. Спецификациите от известно време на първата серия са налични в интернет, а в този момент се появиха и детайлностите за флагманския процесор Xeon W-3595X.

Intel Xeon W-3595X ще получи 64 ядра с поддръжка на Hyper-Threading. Това е с осем ядра повече, в сравнение с сегашният Xeon W-3495X и ще разреши на новия артикул да се конкурира по-ефективно с по-старите чипове AMD Ryzen Threadripper 7000. Заедно с броя на ядрата би трябвало да се усили и честотният капацитет на процесора, което ще му разреши по-лесно да завладеете 5 GHz преграда. Вярно е, че остават още въпроси, като да вземем за пример равнището на употребяваната електрическа енергия от Xeon W-3595X в този режим.

През актуалната зима ще се състои формалното показване на процесорите Intel Xeon W-2500 и W-3500. Те ще бъдат пуснати в продажба в края на зимата или началото на пролетта.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР