Както знаем, то силите в ATP Тура са изключително изравнени

...
Както знаем, то силите в ATP Тура са изключително изравнени
Коментари Харесай

Началото на обрата: Смачът, който вдъхнови завръщането и победата на Григор Димитров

Както знаем, то силите в ATP Тура са извънредно изравнени и единствено една точка е способна напълно да обърне хода на даден мач. Точно това се случи през вчерашния ден на корта в Маями, когато Григор изоставаше със сет и мини пробив в тайбрека на втората част против Алехандро Табийо.

Чилиецът имаше задатък от 5:4 в точките на дългия 13-ти гейм и можеше да постави точка на разногласието с два хубави сервиса, само че Григор имаше напълно разнообразни проекти. Българинът предприе пътя на офанзивата в идващото разиграване и се оправи с доста мъчно деми воле, а след това осъществя страховит завършващ смач, който изигра съвсем от центъра на корта и безусловно накара усмивката да изчезне от лицето на непоставения тенисист, чийто лоб на пръв взор изглждаше съвършено изпълнен.

Тази точка докара до голям прилив на самочувствие в дейностите на някогашния номер три, като той не загуби нито точка повече до края на тайбрека, а по-късно се разправи с съперника си в третата част, реализирайки два пробива и по този начин реализира един от най-паметните си обрати в " Мастърс " сериите през последните години.

Ето и видео от въпросното осъществяване, което сложи началото на обрата:

Backpedaling... back against the wall...
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР