Както заяви говорителят на Държавния департамент на САЩ в негово

...
Както заяви говорителят на Държавния департамент на САЩ в негово
Коментари Харесай

Щатското посолство у нас: Не Украйна, Русия е тази с опасните биолаборатории

Както съобщи представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати в негово обществено изказване от 9 март изказванието, че Съединените американски щати създават биологични оръжия не дава отговор на истината. Русия, а не Украйна, разполага с дейна стратегия за биологични оръжия в нарушаване на Конвенцията за възбрана на биологичното оръжие (КБО).

Това се споделя в изказване на посолството на Съединени американски щати в България.

Твърденията на Русия за съществуването на украински военни биологични проучвателен лаборатории са безусловно погрешни.

Украйна прецизно съблюдава Конвенцията за възбрана на биологичното оръжие (КБО). В противоположен случай Съединени американски щати не биха си сътрудничели с Украйна за мирни цели. Изследователските лаборатории в Украйна са напълно ръководени от министерствата на опазването на здравето и на земеделието на Украйна.

От своя страна, Съединени американски щати са предоставяли поддръжка за реновиране и съоръжение на лабораториите и за образование на личния състав им за по-безопасна и ефикасна работа при наблюдението и реакцията при разнообразни болести.

От самото начало тази поддръжка е обществено документирана – с горделивост, изясненост и бистрота. Дейността на тези лаборатории е напълно отдадена на мирни цели, за разлика от съветските стратегии за химически и биологически оръжия, които по своя темперамент са офанзивни.
ТЕМА преди 32 минути 181 преди 33 минути 646 преди 34 минути 215
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР