Както всяка година, така и тази Карина, момичето, което беше

...
Както всяка година, така и тази Карина, момичето, което беше
Коментари Харесай

Тя оцеля след жесток удар в Пловдив. Ето как е днес Катерина, която беше пометена на спирка

Както всяка година, по този начин и тази Карина, момичето, което беше пометено от водач на спирка на градския превоз, означи датата, на която се е случил случаят. След дълготрайно и доста тежко възобновяване през днешния ден тя е добре, само че не живее в България. Тя е признателна, че е жива и е съумяла да продължи напред.

Припомняме, че през 2015 година Пловдивският областен съд анулира двугодишната условна присъда на гръцкия жител Христос Боскос, който караше Нисана, който се вряза в спирката. Наказанието му бе сменено с санкция от 5000 лв.. Шофьорът на мерцедеса, втората кола в ПТП-то - Васил Калев, също имаше условна присъда. Съдът размени и нея с санкция от 2000 лв.. Шофьорските им книжки бяха отнети надлежно за 3 и 1 година. Отменено бе и компенсацията от 12 000 лв., което трябваше да бъде изплатено на момичето за лекуването й.

Ето какво показа тя във фейсбук:

Днес, (19 май - бел. ред.) се навършват 10 години от деня, в който щях да изгубя своя живот-19.05.2014. Една седмица съм се борила за него. След това години наред,за да си върна естествения живот. Никога няма да не помни момента,в който след 1 месец на легло съумях да се преместя и да слезна на инвалидна количка долу пред болничното заведение.

Искам да ви кажа да цените живота и да не ви минава мисълта ‘’ това на мен няма да се случи‘’. Никой не ви подсигурява,че няма да ви се случи.Пазете се по пътищата,защото законите в България са нищо. Останах месеци наред в инвалидна количка поради счупени двата крайници,таза на 4 места, от които 4тото откриха,че е било счупено 2 години по-късно.Черепът ми беше строшен което докара до черепно-мозъчна контузия.

Докторите са се съмнявали,че ще оживея...5 интервенции направени на двата крайници до в този момент и оставащи да ми се създадат още 2 интервенции..Това всичко ми се случи по нехайство на водачите,а на тях не им се повдигна никакво обвиняване с изключение на да платят пари за счупената спирка. Сега си мислите ‘’ единствено търси страдание с този пост ‘’- ами не, страдание от хората минимум диря, защото одобрявам всичко това,което ми се е случило с усмивка и съм щастлива от живота си подобен какъвто е в този момент.

Все отново, съумях, оживях и изпълних фантазията си да се преместя да пребивавам в Испания, където приключих университет и мога да нарека публично Психолог Катерина Матеева.

С този пост желая да накарам някои хора просто да мислят по какъв начин постъпват,на кого се сърдят и с кого се карат,защото никой в никакъв случай не знае какво ще му се случи даже след 5 минути и по кое време ще е последния път, когато вижда дръг човек. Искам да благодаря още веднъж на всички лекари, които ме избавиха,всички другари, които бяха до мен и на най-прекрасното семейство, което имам. И по този начин, хора, пазете се, обичайте се и най-важното - прощавайте.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР