Както всичко друго с този парламент е трудно да се

...
Както всичко друго с този парламент е трудно да се
Коментари Харесай

Политолог: За първи път от години НС стана център на общественото внимание

„ Както всичко друго с този парламент е мъчно да се даде безапелационна оценка дали  парламентаризмът се е издигнал. За пръв път от години Народното събрание сякаш стана център на публичното и гражданското внимание. Също по този начин стана център на някаква интензивност. Предишното Народно събрание беше пословично със своята мудност ”. Това сподели в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS политологът Христо Панчугов.

По думите му нито един от предходните парламенти не е имало сходна драма и усещане за съдбовност и за това, че нещо зависи от него. „ До известна степен това Народно събрание върна интереса на българската общество към тази институция ”, уточни той.

Според политолога в 45-я парламент е имало много нервност. Липсвал опит да се зададе явен дневен ред до последно. „ Видяхме много небрежно скалъпени законопроекта. Този, който беше импортиран и влезе в публичното внимание  – промените в Изборния кодекс, беше много на коленце изработен. Бяха признати и ремонти, които сложиха ЦИК пред много невъзможни или най-малко мъчно изпълними задания ”, безапелационен е Панчугов.

По думите на Панчугов  това, което не е било забелязано като метод на правене на политика е било опи да се изговорят проблемите, да се откри тяхната същина, преди да се търсят решения за тях.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР