Както виждате всичко за тези три месеца се подреди. Всичко

...
Както виждате всичко за тези три месеца се подреди. Всичко
Коментари Харесай

Николай Денков: Всичко за тези три месеца се подреди

" Както виждате всичко за тези три месеца се подреди. Всичко малко по малко си потегля в естествения живот на едно регулярно държавно управление ".

Това сподели министър председателят Николай Денков в " Панорама " по Българска национална телевизия във връзка 100-те дни на неговото държавно управление. Той напомни, че при започване на този кабинет се е говорело за безпорядък.

За следващ път Денков съобщи, че рухването на възбраната за импорт на зърно от Украйна е било верен ход.

" Защо би трябвало да се съобразяваме единствено с настояванията на зърнопроизводителите? Не съм склонен при такива значими въпроси да се чува единствено едната позиция. Искания, които по никакъв метод не са съобразени с обстоятелствата ", разяснява Денков.

И добави, че в този бизнес облагата е 20-25%, а за тази година те ще получат 2 милиарда 158 млн. лева помощ. Денков сподели, че зърнопроизводителите са отказали да се срещнат със земеделския министър и с него.

" Те не търсят решение, търсят борба. Инфлацията се въздейства от това какъв брой свободно работи пазара. При ограничаващи ограничения инфлацията потегля нагоре ", посочи Денков.

Той изясни, че това, което държи ръководещото болшинство дружно, са общите цели.

" Да създадем България по-справедлива страна. Да ускорим икономическо развиване. Да понижим неравенствата, които в България не са дребни ", разяснява Денков.

По отношение на кадровата политика, най-много в службите, той съобщи, че " хората, които са назначени на основни места, могат да споделят други полезности ".

" Ние няма по какъв начин да реализираме нашите задания, в случай че някой ни саботира. Уверявам ви, че има такива случаи ", съобщи министър председателят.

И добави, че има проблеми с непознатото въздействие у нас. А земеделският министър му споделил, че неговата администрация не му дава информацията, която му би трябвало.

" Ролята на водача е да събере оптимално единодушие за това, което счита за вярно ", сподели Денков.

По връзки на промяната на 3 март с 24 май като народен празник той съобщи, че е напълно естествено да подчертаваме тези полезности, в които България има характерен принос.

" Той е неповторим, можем да се гордеем, да бъдем патриоти. Българската просвета, слово, нематериалност. Това е което е запазило България доста преди да има 3 март ", съобщи Денков.

По отношение на ограниченията против войната по пътищата той съобщи, че те би трябвало да са такива, от които " водачите да ги заболи ".

Денков сподели, че се надява да има ротация с Мария Габриел и работи за това. На въпрос при тази ротация ще има ли и промяна на министри той съобщи, че това, което не би трябвало да се трансформира, са задачите на ръководството.

" Когато аз нося отговорност, решенията са резултат от моята воля. Това, което подлъгва доста хора е, че съм диалогичен. Аз нямам никакво съмнение да вземам решенията, някои от министрите към този момент го видяха ", сподели още Денков.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР