Както виждате от година работя върху себе си. Така депутатът

...
Както виждате от година работя върху себе си. Така депутатът
Коментари Харесай

Валери Симеонов работи върху себе си

Както виждате от година работя върху себе си. Така депутатът и водач на НФСБ Валери Симеонов отговори на настояването на втората вълна на митинг с искане за неговата оставка.

Част от придвижването на родители на деца с увреждания " Системата ни убива " стачкуват още веднъж откакто предходната седмица Народното събрание гласоподава Валери Симеонов да стане заместник-председател на Народното събрание от групата на Обединените патриоти.

Валери Симеонов не вижда основателна причина на подава оставка от този пост. Самият той съобщи, че не го желае и не се стреми към него, като в продължение на три месеца го е отказвал. Всъщност заемането на квотата от страна на Оперативна програма е станало по гледище на съдружния сътрудник, (на ГЕРБ, бел.ред.). Валери Симеонов настоя, че по този начин е по закон и устав, а гласуването е минало напълно по разпоредбите.

По отношение на главния мотив на протестиращите да му желаят оставката - обидата от думите " кресливи дами " с " сякаш заболели деца ", Валери Симеонов уточни, че той към този момент е платил цената на тази имитация, подавайки оставката си от вицепремиерския пост преди една година. Той също по този начин и се е извинил на майките, като това е излъчено и записано от всички малките екрани.

Първата фаза на митингите беше сполучлива от тяхна позиция, уточни Валери Симеонов и добави, че е значимо, че законопроектите трите, за които от " Системата ни убива " упорстваха, са признати. Затова и той възприема актуалните митинги като " втора фаза на моето демонизиране ", което не е нито обикновено, нито човешко. " Аз поех своята виновност и си платих цената. Не скърбя за това, че напуснах поста вицеипремиер ", отсече водачът на НФСБ и съобщи, че не се стреми към никакви постове, защото е човек на възраст, постигнал задоволително и сполучлив предприемач. Той увери, че възприема актуалната си позиция като отговорност и напомни, че е влезнал в Народното събрание с поддръжката на 320 хиляди гласа на български греждани.

" Аз съм малко по-различен в политически проект. Използвам по-остри изрази ", призна Валери Симеонов, дружно с това, че е мъчен темперамент. Той е наясно, че езикът, който употребява, провокира по-остри настроения против него. " Но какво да върша, подобен съм ", репликира Симеонов. Той обаче съобщи и че в обществото се обръща по-голямо внимание на изразните средства, в сравнение с същината на това, за което приказва. Според Симеонов с изразните средства и метода, по който приказва, той съкратява дистанцията сред казуса и фена, обществото.

На въпрос по какъв начин приема и опълчването на Движение за права и свободи по отношение на себе си, Валери Симеонов уточни, че нападките идват съответно от депутата Йордан Цонев. " Не желая да загатвам прякора му от Бургас, както виждате - работя върху себе си ", разяснява Валери Симеонов и изясни, че възприема нападките на Йордан Цонев като комплимент, само че желае да подчертае, че самият той не може да бъде упрекнат нито за злоупотреби, нито за корупция.

На 20 ноември водачът на НФСБ Валери Симеонов бе определен за зам.-председател на Народното събрание. Той зае мястото на Явор Нотев, който към този момент не е част от " Обединени патриоти ". Причината е, че депутатите от " Атака " напуснаха ПГ на " Обединени патриоти " и желаеха заличаването й.

Още тогава това провокира остра реакция от страна на Движение за права и свободи. На брифинг водачът на придвижването Мустафа Карадайъ дефинира този избор като засегнатост към парламентаризма. По думите му това било следващото проваляне на Народното събрание. По тази причина Движение за права и свободи отхвърли да взе участие в съвещанията на Народно събрание.

От ГЕРБ обявиха, че са подкрепили Симеонов поради трайна парламентарна процедура. От АБВ дефинираха новия му пост като подигравка. " Българска домашна ракия " пък поддържа Симеонов.

Самият водач на НФСБ съобщи в Народното събрание, че вижда политическа интервенция в митингите против него. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР