Както виждате няма никакво основание за тези протести. Не е

...
Както виждате няма никакво основание за тези протести. Не е
Коментари Харесай

Денков заподозря зърнопроизводителите в конспирация преди ротацията, нямало основание за протести

„ Както виждате няма никакво съображение за тези митинги. Не е инцидентно, че те се вършат преди идната ротация в кабинета. Очакваме през идващите дни да продължим разговора със зърнопроизводителите, да уточним текста и да подпишем новия меморандум за взаимни дейности, за чиито точки се съгласихме през вчерашния ден. Всеки ден на митинги забавя опцията да подпомогнем тези производители, които в действителност имат потребност “.

Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков във връзка на утрешната обсада.

„ В момента не спорим за сумата за подкрепяне, спорим за това, че ще окажем помощ единствено на тези, които са на загуба. Това ще се потвърди единствено посредством декларациите към Национална агенция за приходите “, изясни още Денков.

Премиерът съобщи, че е прегледал всички претенции на земеделците и съобщи, че нямат разлики по нито едно от тях, с изключение по настояването да получат поддръжка без да могат да потвърдят, че са на загуба през предходната година.

„ Готови сме да обсъждаме методиките, по които да се откри тази загуба. Това, за което не сме подготвени да поддържаме стопани, които ще се окажат, че през 2023 година са на облага. Това няма по какъв начин да стане “, безапелационен е Денков.

По отношение на желаната оставка на министър Вътев, той съобщи, че това е политическо искане. „ Аргументите са несъстоятелни “. Няма да разисквам имена на този стадий, тъй като не са завършили диалозите с Мария Габриел, сподели още той, отговаряйки на въпрос, дали ще има промяна в земеделското министерство при ротацията. „ Всички претенции за промяна на министър Вътев, които видях през днешния ден, са несъответстващи “, акцентира министър председателят.

Той уточни, че по данни на Национална агенция за приходите зърнопроизводството е измежду най-печелившите браншове през последните няколко години. „ През 2018-2019-2020 година заявената облага е сред 900 млн. и 1 милиарда лева За 2021 година облагите скачат на 2 милиарда, а през 2022 година към този момент са декларирани облаги от 3 милиарда лева Дали през 2023 година секторът на зърнопроизводството е на загуба следва да забележим от финансовите доклади “, съобщи акад. Денков.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР