Както вече ви информирахме, Apple представи новите поколения iPhone и

...
Както вече ви информирахме, Apple представи новите поколения iPhone и
Коментари Харесай

iPhone 14 и Apple Watch могат да спасяват шофьори при инцидент

Както към този момент ви информирахме, Apple показа новите генерации iPhone и Apple Watches, които, наред с други неща, получиха значима функционалност за водачите - те разпознават автомобилна злополука и сами се обаждат на незабавните служби.

Става дума за устройствата iPhone 14 и 14 Plus (и новите Pro версии), както и Apple Watch Series 8, бюджетния модел Watch SE и титаниевата версия за спортисти Series 8 Ultra. Всички тези устройства получиха функционалността Crash Detection, която разрешава на електронната джаджа да дефинира, че притежателят е претърпял сериозна злополука.

Apple стартира да внедрява нещо сходно в часовници и преди, само че решението беше надалеч по-примитивно: предходният Apple Watch има функционалност за „ разкриване на рухване “, която открива мощен удар и пита потребителя дали всичко е наред. Ако той не реагира, часовникът ще се обади на службите за незабавна помощ.
`iPhone

Сега е направена крачка напред особено за разпознаването на автомобилни злополуки. Системата употребява данни от нов двуядрен акселерометър, жироскоп и GPS. Apple прави серия от краш проби, а разработчиците също проучват 10 милиона евентуално рискови случая, с цел да настроят системата за най-точно различаване на случаите, когато е належащо автоматизирано да се рапортува за случай.

За задачата компанията употребява и анонимни данни, събрани от фактически употребявани iPhone и Apple Watches по време на произшествия. В резултат на това логаритмите на устройството са се научили да откриват разнообразни типове автомобилни конфликти. Устройствата са в положение, да речем, да схванат, че колата се е обърнала. Сензори фиксират претоварвания до 256 G.

След като откри, че се е случил случай, устройството автоматизирано се свързва със избавителните служби и им изпраща местоположението и звука от микрофона (между другото, iPhone-ите получават и функционалност за незабавна сателитна връзка, която работи там, където няма покритие на мобилните оператори).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР