Както вече разбрахте, преди дни Европейската комисия даде своето очаквано

...
Както вече разбрахте, преди дни Европейската комисия даде своето очаквано
Коментари Харесай

CMA отстоява позицията си по отношение на сделката между Activision Blizzard и Microsoft

Както към този момент разбрахте, преди дни Европейската комисия даде своето предстоящо „ да “ на договорката сред Microsoft и Activision Blizzard. В обосновката на решението си Европейска комисия обявиха, че са уверени в обещанието на Microsoft да не нарушава конкурентноспособността на гейм пазар и ще усъвършенства днешното положение на клауд гейминг бранша. Именно облачният стрийминг на игри пък се яви спънката за Агенцията по конкуренцията и пазарите на Англия (Competition and Markets Authority, CMA), които видяха в сливането сред двете компании кол в еволюцията на клауд гейминга. Странното решение на комисията беше посрещнато изключително сериозно, както от Activision Blizzard, по този начин и от Microsoft. „ Странно “ може да се дефинира, тъй като след двадесетина години, концепцията за „ Netflix за видеоигри “, по този начин и не е осъществена изцяло от никоя компания. От OnLive, през Verizon, Amazon и дори Гугъл, всички сходни начинания се провалят. Решението на CMA звучи, като нещо, което би било оборено елементарно в съда, където Microsoft към този момент обявиха, че ще си търсят правата и ще апелират заключението на английския регулатор. От организацията излязоха и с разяснение за своето решение, потвърждавайки увереността си в неговата справедливост.

„ Англия, Съединени американски щати и европейските регулаторни органи са единомислещи, че това обединение ще окаже отрицателен резултат върху клаус гейминга. CMA заключи, че той би трябвало да се развива в свободен и конкурентен пазар, което да подтиква избора и нововъведенията в този бързо разрастващ се бранш “, написаха преди дни от организацията в формалния си профил в Twitter.

CMA са уверени, че с помощта на придобиването на Activision Blizzard ще разреши на Microsoft да управлява пазара на облачния гейминг, изискванията, по които продава игрите си и за кои платформи да бъдат оповестени те.

„ Това е една от аргументите, заради които самостоятелната комисия към CMA отхвърли предложенията на Microsoft и попречи на договорката. И до момента в който организацията да почита и признава „ другата позиция “ на Европейска комисия, CMA държи на позицията си “, допълват те в серия от туитове.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР