Както Varna24.bg информира, жестока катастрофа, предизвикана от дрогиран 18-годишен младеж

...
Както Varna24.bg информира, жестока катастрофа, предизвикана от дрогиран 18-годишен младеж
Коментари Харесай

Катастрофата, при която дрогиран младеж с варненски автомобил уби 22-годишна жена, е била зловеща!

Както Varna24.bg осведоми, жестока злополука, провокирана от дрогиран 18-годишен юноша с варненски автомобил, лиши живота на млада жена в Шумен. Стана ясно, че със случая се заема и прокуратурата. 

Окръжна прокуратура – Шумен управлява досъдебно произвеждане по отношение на тежко пътно произшествие, вследствие на което е настъпила гибел и има породена междинна телесна щета, при ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции. Във връзка със случая е арестуван 18-годишният Ж.К, управлявал един от колите, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Около 21:20 часа на 28 септември 2022 година на бул. " Цар Симеон Велики “ в град Шумен зародило пътно-транспортно произшествие с присъединяване на два леки автомобила. Вследствие на зародилия случай, 22-годишната лидерка на едното транспортно средство е умряла, а возещата се до нея пътничка, е настанена в МБАЛ-Шумен със междинна телесна щета.

Веднага след конфликта, 18-годишният Ж.К. е тестван за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, като тестът за опиати е отчела позитивен резултат. Ж.К. е дееспособен лидер от близо 5 месеца. По данни на неговия сателит младежът е карал със скорост по-висока от оптимално допустимата в градски условия и за малко е отвлякъл вниманието си от пътната конюнктура. Ж.К. е арестуван незабавно след произшествието.

Работата по случая продължава, назначени са голям брой експертизи, с които да се изяснят аргументите и събитията, довели до съдбовния конфликт. Предстои покачване на обвиняване на младия мъж, както и задържането му за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен с оглед довеждането му в съда за установяване на мярка за неотклонение по отношение на него.

Административният началник на Окръжна прокуратура – Шумен областен прокурор Орлин Куздов даде информация за случая на брифинг през днешния ден.


Кадри: shumenonline.bg
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР