Както в европейските държави-членки, така и в ЕС като цяло

...
Както в европейските държави-членки, така и в ЕС като цяло
Коментари Харесай

Буяр Османи: ЕС не е страна в двустранния спор с България

Както в европейските държави-членки, по този начин и в Европейски Съюз като цяло нараства схващането, че въпросът за разширението се трансформира в проблем на сигурността . Винаги сме предупреждавали, че това не е просто въпрос на политическо довеждане докрай на този политически план на Европейски Съюз, а въпрос на консолидация на сигурността на континента, която в този момент се оказва едва място в изискванията, когато Европейски Съюз би трябвало да играе по-важна геополитическа роля, съобщи министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи , представен от скопското електронно издание " Плюс Инфо ".

По отношение на България Османи уточни, че македонската страна взаимодейства с българското държавно управление на политическо равнище. Последният кръг от политически диалози е извършен в Мюнхен в коридорите на Конференцията по сигурността и предлагането е да се дефинират въпросите за деблокиране на процеса на присъединение посредством обстоен протокол . Елементите на този изчерпателен протокол, осведоми Османи, би трябвало да бъдат избрани през идния интервал.

На въпрос дали Европейски Съюз приема настояванията на България, Османи акцентира, че Европейски Съюз не е страна в процеса.

" Това е двустранен спор, по който или ще се одобри нещо или не, ние решаваме и по тази причина считам, че това не би трябвало да се преглежда от позиция, че Европейски Съюз и Република България могат да се договорят за нещо и без нас. Ние решаваме, България взема решение, влязохме в динамични диалози, с цел да преодолеем тези въпроси в полза на европейската вероятност на района, която смятам за стратегическо значение и за Република България, " сподели Османи.

Бучковски: Няма да влезем в Европейски Съюз, в случай че би трябвало да признаем, че Гоце Делчев е българин

Гоце се бореше за свободата

" Ако разбирането е, че европейското разширение е съставен елемент на сигурността, тогава можем самоуверено и високо да кажем, че в случай че желаеме да предотвратим сходни събития като това, което се случва в Украйна, решенията би трябвало да се вземат бързо и че тези решения би трябвало да стартират от нас . Всяка смяна в динамичността в района би трябвало да стартира от нас ", сподели Османи.

След избирането на нови държавни управления в България и Република Северна Македония динамичността в двустранните връзки набра забележителна скорост. Бяха основани работни групи в разнообразни области, които да проучат и осъществят опциите за двустранно съдействие. От 26 март да вземем за пример, която ще оперира в началото два пъти седмично.
 Джамбазки: Кой ще заплати за празния аероплан сред София и Скопие?
Джамбазки: Кой ще заплати за празния аероплан сред София и Скопие?

Залъгват ни с хипотетични големи бизнес връзки

Това обаче няма по какъв начин да докара до решение на главните проблеми сред двете страни, свързани с особеното пояснение на доста исторически събития и " алените линии ", начертани от парламентите на двете страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР