Както се оказва, отегчението в къщата може да доведе до

...
Както се оказва, отегчението в къщата може да доведе до
Коментари Харесай

Как скуката изненадващо пречи на съня ни

Както се оказва, отегчението в къщата може да докара до това, което създателите на проучването назовават ​​отлагане преди лягане - прочут още като отсрочване, когато в действителност си лягате. Това от своя страна се отразява на съня, тъй като колкото по-дълго отлагате да изключвате осветлението и си лягате, толкоз по-малко сън получавате - в края на краищата множеството хора могат да управляват кога си лягат, само че не и когато би трябвало да си легнат подготвени за работа или да се грижат за децата си.
Това сигурно е забавна връзка. Ако сте толкоз отегчени, за какво просто не си лягате?
Как скуката води до отсрочване на съня?
 Защо тези 2 зодии не обичат празниците Защо тези 2 зодии не обичат празниците
Почти всеки от нас чака празниците с голямо неспокойствие. Седмици наред прекарва в мерки за огромния ден, приготвя дарове за...
Около 270 души участваха в изследването и откривателите мериха равнището на скуката си въз основа на блуждаенето на главите и размиването. Те разкрили, че тези черти са директно свързани с отлагането на лягането. Една от аргументите за това е, че когато ви омръзне, елементарно се разсейвате - а това може да докара до закъснение на времето за лягане, изяснява доктор Теох в публикацията, която гласи: „ Лягането по-късно от плануваното е обвързвано с ниско самочувствие -регулация, защото прокрастинаторите преди лягане са по-отзивчиви към разсейването и те са изчерпани от запаси за саморегулация след дълъг работен ден. "
И по този начин, всъщност: „ Нашето изследване тества модел, който свързва скуката с невниманието и от невниманието до отлагането преди лягане и след това качеството на съня - и резултатите удостоверяват модела “, споделя той. „ Това допуска, че хората, на които им е скучно, е мъчно да се концентрират, в това число да обръщат внимание на времето за лягане, в случай че възприятието на досада се усеща покрай лягане, от своя страна забавяйки времето за лягане. Такова закъснение компрометира качеството на съня им. "
Проучването не включва това, което участниците са правили, когато им е скучно и не са си лягали: гледане на телевизия или приплъзване в обществените медии. 
Доказано е, че екранното време пречи на положителния сън. 
 Избягвайте компанията на тези 4 мъчително скучни и отегчителни зодии Избягвайте компанията на тези 4 мъчително скучни и отегчителни зодии
Някои хора се увличат малко от това да бъдат виновни възрастни и да се придържат към монотонните си ежедневни отговорности. Вижте тези...
Как да създадете вечерна рутина, която да работи за вас, а не против вас?
За да обобщите това, което специалистите разкриха до момента, когато ви е скучно, по-лесно се разсейвате. И в това положение е все по-вероятно да отложите лягането си. Но това е нещото: не е „ неприятно “ да скучаеш. Всъщност, скуката може да играе значима роля за цялостното ни психологично здраве. Позволяването на мозъка ви да се скита е значима част от всекидневието. В края на краищата не можем да поддържаме изострен като бръснач фокус за продължителни интервали от време.
В своето изследване откривателите оферират насочването на скуката в приятни занимания през целия ден, които разрешават на мозъка да се лута. Някои образци: готвене, прибиране на съдове или прегъване на облекла. Също по този начин е значимо да си извършите този вид умствена отмора преди да ударите възглавницата; в противоположен случай мислите ви биха могли да ви държат по-късно. 
Вместо ревизиране на обществените медии, изпълнете тези моменти преди лягане с релаксиращи действия. Например запалете свещ, изключете светлините, вземете топъл душ и помислете за евакуиране на приложение за смарт телефон, което може да ви улесни да заспите с успокояващи действия, истории или извършения за внимание, с цел да ви придвижи от деня ви и да приготви мозъка тяло за по-добър сън. Този вид приложения са основани на аудио, тъй че те минават теста без екран. Най-важното е да се придържате към вечерна рутина - в това число унищожаване на цифровите устройства най-малко час преди лягане. Ако запазим последователността си, ние заспиваме по-бързо, с цел да заспим по-качествено.  И това ще докара до чувство за по-енергични и по-здрави като цяло.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР