Както се очакваше депутатите земеделци Спас Панчев и Димитър Георгиев

...
Както се очакваше депутатите земеделци Спас Панчев и Димитър Георгиев
Коментари Харесай

БСП изключи от коалицията депутатите земеделци Спас Панчев и Димитър Георгиев

Както се очакваше депутатите земеделци Спас Панчев и Димитър Георгиев бяха изключени от лявата коалиция.

" На взаимно съвещание на Коалиционния съвет на " Българска социалистическа партия за България ", Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и управлението на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " бе взето решение за изключване от обединението на ЗС " Александър Стамболийски ", на съображение чл.22 от Коалиционния контракт, който гласи: Партия, член на обединението, взела решение за независимо присъединяване в избори за народни представители, за президент и вицепрезидент, както и в избори за общински съветници и кметове и за членове на Екологичен потенциал, се изключва от Коалицията. "

Това оповестиха от пресцентъра на " Позитано " 20.

До днешното решение се стигна, откакто в събота, на Конгреса на земеделците беше доказано решението им за независимо явяване на избори, припомнят от алената централа.

С бюлетината на " Българска социалистическа партия за България " в 44-ото Народно заседание влязоха двама представители на ЗС " Александър Стамболийски " - водачът на партията Спас Панчев и Димитър Георгиев.

" Земеделски съюз " Александър Стамболийски " съобщи, че желае във връзка с съответни политики да бъдат направени взаимни отстъпки с Политическа партия ГЕРБ. Единодушно беше отхвърлено това предложение ", се споделя още в прессъобщението от Българска социалистическа партия.

В него се показва, че " участниците в полемиката бяха безапелационни, че депутатите- представители на ЗС " Александър Стамболийски " би трябвало да изоставен Народното събрание по морални аргументи, защото към този момент не са част от коалиция " Българска социалистическа партия за България ".

Според съдружното съглашение сътрудниците от " Българска социалистическа партия за България " са задължени да вземат участие дружно на всички избори, а в случай че някой напусне обединението, се стопира и държавната му дотация. Конгресът на земеделците в събота е взел решение за независимо присъединяване на идните локални избори следващата година.

Стана ясно още, че Спас Панчев и неговите земеделци са всявали ерес в Българска социалистическа партия, влизали са в локални колаборации с ГЕРБ и са дали своят вот червени кметове там, където ги има.

„ Земеделският съюз постоянно е създавал ужасно напрежение в Българска социалистическа партия. Те постоянно са били „ глезеният сътрудник ", разяснява пред Епицентър.бг Кирил Добрев.

" Партията на Спас Панчев постоянно е била подъл сътрудник, доста повече напомнящ на пепелянка в пазвата, в сравнение с действителен другар ", написа във Facebook аленият народен представител Александър Симов.
" До на следващия ден можем да си приказваме по какъв начин единствената форма на битие на тази групировка е да обикаля по места и да всява ерес в Българска социалистическа партия, да влиза в локални колаборации с ГЕРБ и да гласоподава против алените кметове там, където ги има. Действията на двамата депутати на ЗС " Александър Стамболийски " обаче съставляват голяма замяна на вота. Сами по себе си нито един от тях нямаше да попадне в Народното събрание и всичко, което вършат през днешния ден, е подигравка с гласа на хората, които желаеха смяна ", счита Симов.

В свое телевизионно присъединяване в събота водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява случилото се и съобщи, че в политиката са значими правилата и чистотата. Нинова допусна, че Спас Панчев желае да се явява самичък на локални избори против Българска социалистическа партия и обърна внимание, че той е бил в обединението по време на вота през 2017 година, тъй като партията му не може да мине границата от 4%. Нинова изясни, че всички партии в обединението „ Българска социалистическа партия за България " имат контракт, че ще се явяват дружно на всички избори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР