Както се казва в една стара - дори от преди

...
Както се казва в една стара - дори от преди
Коментари Харесай

Мюнхен вече не е същият

Както се споделя в една остаряла - даже от преди 1914 година - ария, " Нашият Мюнхен е постоянно дружелюбен ”. Вероятно по тази причина Мюнхенската конференция по сигурността се организира годишно от 1962 година в подобен привлекателен град (до 1993 година - Конференцията по военните въпроси). Първо под егидата на баварския Християнсоциален съюз, а от 1998 година – под егидата на общогерманското държавно управление.

За шестдесет години събитието си построи солидна известност. Както заради повода, че в случай че магазинът не е затворил за подобен интервал, това значи, че има нещо в него, по този начин и тъй като Германия след 1945 година, отчитайки предишното, провежда външнополитически събирания - изключително с боен съставен елемент - с доста огромно усърдие. Разбирайки, че за сполучливото култивиране на предишното, което да бъде прието от другите, е належащо да бъде доста деликатна. Отново не би трябвало да забравяме, че конференцията е учредена в епохата на икономическото знамение и мнението на централноевропейския колос беше значимо за всички. Както по стопански въпроси, по този начин и по въпроси на външната и отбранителната политика.

Благодарение на сполучливото осъществяване на марката, годишното февруарско събитие в “Beirischer Hof ” ( “Баварския двор ”) постоянно притегля съществени хора. Изглеждаше, че постоянно ще бъде по този начин.

Но всичко е преходно. През миналата година европейският пейзаж се промени до неразбираемост, смени се и управлението на конференцията. На мястото доста опитния Волфганг Ишингер, който стартира своето въведение през 2009 година с думите „ Необходимо е да се създаде ново съглашение за партньорство и съдействие, което ще бъде от изгода както за Русия, по този начин и за Европейски Съюз, изключително във връзка с енергийната сигурност “, се появи ново управление. И новата метла стартира да мете по нов метод.

На крайбрежията на зелената река Изар към този момент не се канят представители на Русия и други вражески настроени към Запада страни като Иран. Новият ръководител на събитието Кристоф Хойсген изясни това с нежеланието " да даде платформа за влиятелен интернационален конгрес за агитация на президента Путин ". А също и нежеланието да се слуша персийската агитация.

Най-общо казано, е професионално обвързване за един посланик да изслушва, може би не постоянно общителното мнение на формалния конкурент. Когато той не желае да слуша това, наричайки го агитация, това не приказва добре за неговата подготовка.

Освен това не всяка агитация е неприятна, а единствено идващаjd от врага. Когато приятелят на хер Хойсген Владимир Зеленски осведоми събранието в Мюнхен, че „ до момента в който ние преговаряме по какъв начин да укрепим защитата си с съвременни танкове, Кремъл мисли по какъв начин да удуши Молдова “. „ Давид победи Голиат не със силата на договарянията, а посредством силата на своите дейности. Побеждава със своите храброст и прашка. Имаме задоволително храброст, както и цялата ни коалиция, което значи, че " прашката " би трябвало да стане по-силна в този момент, с цел да се съберем следващата година на първата следвоенна Мюнхенска конференция ”, добави той. Това е вярна, добра агитация.

Въпреки това участниците в конференцията и поканените лица са свободни да приказват каквото си желаят. Това не е нашата женитба, това е тяхната женитба и претенциите от Русия биха били изцяло неуместни тук. Да речем, полският министър председател Моравецки или някои още по-груби (макар че даже е мъчно да си го представим технически) панове и херове щяха да имат цялостното право да приказват в " Баварския двор ". Но не всичко разрешено е потребно.

Въпросът е напълно различен. Говорителите могат да бъдат колкото си желаят враждебни към Русия, само че с цел да бъдат техните речи скъпа информация за размисъл (в последна сметка освен другарските речи могат да служат като такава информация), е належащо говорещите да имат някакъв престиж. Ако имат, тогава с изгода може да се изслуша даже гражданката Нюланд. Неприятно, само че би трябвало да познавате врага персонално.

Като има поради, че нововъведението, въведено от новия началник на конференцията, е, че вместо С. В. Лавров и други, канят емигранти, които имат отрицателно отношение към съветското държавно управление и към Русия като цяло. Но въобще не се пита до каква степен авторитетни са поканените, какви компетенции имат. Това са Каспаров, Ходорковски, Гудков-младши, както Немцова (дъщеря) и Навалная (съпруга).

Много може да се каже за ексцентричността на Каспаров, която е обвързвана с различен извънреден шахматист Боби Фишер. Шахматният гений от време на време се комбинира с извънредно ниска словоохотливост. Проблемът е, че Каспаров, сходно на Фишер, не съставлява никого, с изключение на себе си. Нито гражданско общество, нито скрито общество и впрочем. И уверените либерали, които се пробваха да сътрудничат с него, бързо изоставиха въпроса като неправилен и неосъществим.

Ходорковски има мощна известност на палач и апаш. Освен това, за разлика от починалия Борис Абрамович, той въпреки всичко е много тъп. Дължи настоящето си значение в емигрантската среда само на парите. И тук мненията се разграничават. Или негови пари, или не свои, само че свещеният старейшина играе ролята на уплътнение. Във всеки случай той не свети с изключителни идеологически, както и организационни качества. Има, несъмнено, обноски на незаконен кръстник, само че това не е задоволително.

За другите дами и господа няма какво да се каже. Само дето участниците в конференцията имат намерение след цялостната капитулация на Русия да ги докарват с микробуси в Москва като окупационна администрация. Макар че позициите на бургомистър и служител на реда също изискват някои умения, самото предпочитание да се служи не е задоволително.

Старата мъдрост гласи: „ Кажи ми кой ти е другар и аз ще ти кажа кой си “. Новият ръководител на конференцията реши да показва блестящо и изпъкнало кой е.

Една солидно заседание по-малко.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР