Както се и закани фирма Артекс обжалва заповедта на ДНСК

...
Както се и закани фирма Артекс обжалва заповедта на ДНСК
Коментари Харесай

Очаквано! Артекс обжалва спирането на Златен век

Както се и закани компания " Артекс " апелира заповедта на ДНСК за прекъсване на градежа на постройката " Златен век ". Писмената тъжба за това е получена на 25 април и е адресирана посредством ДНСК до Софийски административен съд – София град, оповестиха от строителния контрол.

Преди десетина дни ДПСК спря работата по небостъргача " Златен век ", която пък стана причина за няколко митинга на жителите на квартал " Лозенец ".

В заповедта на ДНСК беше посочено, че градежът би трябвало да спре, тъй като разрешителното за градеж е изтекло през ноември 2018 година и не е имало искане за презаверка.

От " Артекс " обаче настояват, че разрешителното им е годно до 2020 година

Фирмата е почнала построяването на небостъргача през 2010 година Има презаверено позволение през 2012 година за нов петгодишен период, т.е. до 2017 година той е трябвало да бъде приключен. Компанията си обезпечава удължение на периода, въз основата на това, че в измененията в Закона за устройство на територията " не се съдържа експлицитна наредба по отношение на заварени случаи на към този момент издадени позволения за градеж, които са годни към датата на влизане в действие на законовите промени. "

Източник: dnes.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР