Както съобщава в публикация от вчера сайтът troyanpress.com, продължава издирването

...
Както съобщава в публикация от вчера сайтът troyanpress.com, продължава издирването
Коментари Харесай

Скандалният бизнесмен Борис Бояджиев, свързван с „Елпром Харманли“ и „Балканска звезда“, бил щедро финансиран от панамска офшорка

Както оповестява в обява от през вчерашния ден уеб сайтът troyanpress.com, продължава издирването на Петко Митевски, който бе наказан на 15 години затвор за кражбата на 21 млн. лева от Алфабанк. 
Оказва се, че сестрата на Митевски, която е и брачна половинка на предприемача Борис Бояджиев, има фамилен хотел „ Стрийм ресорт “ в Пампорово, обилно финансиран от панамска офшорка. Периодът съмнително съответствува с обира на века, както нарекоха кражбата на милионите от банката. Припомняме, че основният касиер на банката Петко Митевски беше наказан на 15 години затвор за тази спекулация, само че защото съдът в това време промени мярката му за неотклонение, Митевски изчезна и беше разгласен за общодържавно търсене.

Според troyanpress.com, историята на компаниите свързани със семейство Бояджиеви е доста заплетена. В течение на годините дяловете в тях непрекъснато са били прехвърляни, като следствието на медията е открило забавни обстоятелства.

Така да вземем за пример, през 2006 година се учредява сдружението „ Стрийм Пампорово “ ЕООД с шефове Борис Бояджиев и Веселин Янков, като притежател на капитала е панамската офшорка „ Алмекс Холдинг “ АД. В края на 2009 година финансовата рецесия застига и Борис Бояджив, само че не за дълго. През 2009 година притежател на капитала на „ Стрийм Пампорово “ става „ Стикълс “ ЕООД и шеф остава само Бояджиев, сменен през 2011г. от брачната половинка му Теменужка Бояджиева. Именно тогава стартира и възходът на сдруженията на Борис Бояджиев и зареждането им със средства, като управляваният от него „ Индустриален холдинг “ АД излиза за първи път на облага.

През 2014 година следва нова смяна. Едноличен притежател на капитала става компанията „ Борком бета “ ЕООД, благосъстоятелност на Теменужка Бояджиева.

Кой стои зад „ Стикълс “ ЕООД? Тук още веднъж историята е заплетена. В момента шеф на „ Стикълс “ е Борис Бояджиев, а едноличен притежател на капитала е „ БГ Пропъртис “ ООД, също компания, обвързвана със семейство Бояджиеви. Същевременно, „ Елпром Харманли “ е акционерно сдружение и в неговия ръб на шефовете влизат Теменужка Бояджиева, синът й Тодор Бояджиев и компанията „ Борком бета “ ЕООД, а Борис Бояджиев се води представител.

Медията установи, че това е една доста дребна част от историята на обвързваните компании с Борис Бояджиев и компания, като се слагат доста въпроси:

Каква е връзката на офшорката „ Алмекс холдинг “ АД с Борис Бояджиев?

Има ли връзка Петко Митевски с „ Алмекс холдинг “ АД?

Дали през „ Алмекс холдинг “ АД не са изпрани откраднатите 21 млн. лева от Петко Митевски?
Дали подготовката за грабежа на века не е почнала още през 2006 година и дали Борис Бояджиев взе участие индиректно в грабежа на Алфабанк?

Според troyanpress.com истината е една – скандалния предприемач Борис Бояджиев е огромен приватизатор, заграбил доста активи по време на всеобщата приватизация за жълти стотинки. Името на Борис Бояджиев нашумява около проведения от него и Радан Кънев митинг пред правосъдната палата с искане за събаряне на Главния прокурор. Освен сподвижник на Иван Костов, Борис Бояджиев е и притежател на „ Индустриален холдинг “ АД (бивш приватизационен фонд „ Св. Никола “), който през интервала 2009-2011г. е пред банкрут, само че към края на 2011г., най-вероятно е обилно подкрепят от Петко Митевски, с част от откраднатите 21 млн. от Алфабанк, съумява да избегне ликвидацията. Към сегашния миг Митевски работи във компания на фамилията на сестра си Теменужка Бояджиева, а панамската офшорка е избавителната лодка, от която стартира презареждането на банкрутиралия приватизационен фонд, което пък е тематика за способените органи.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР