Както работи Европа, така трябва и в България – с

...
Както работи Европа, така трябва и в България – с
Коментари Харесай

Бойко Борисов: ПП-ДБ поне малко да се успокоят

Както работи Европа, по този начин би трябвало и в България – с коалиция и подписано съглашение. Документ подписахме с Реформаторския блок, с „ Патриотичния фронт “. Ние имаме декларация Денков-Габриел, която си я следваме. Те си назначават министрите, правилно, съгласуват ги с Мария, само че си ги назначават без да ни питат. Зам.-министрите ги назначава министър председателят. Надолу поголовно подменят всичко, без това е разказано в декларацията, а ми слагат седем нови условия. Това сподели ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Национално работно заседание с кметове на партията във Велико Търново.

Той изясни, че е разговарял с министъра на спорта, който, съгласно Борисов, не е желал зам.-министър от ГЕРБ.

„ Напипах му инцидентно телефона. Обадих му се и го попитах - споделил си, че не искаш зам.-министър, най-много искаш консултант. И той ми отговори, че бил защитил дипломна работа и трябвало неговата научна ръководителка да стане зам.-министър, той заречен “, сподели Борисов.

„ Казах го на Кирил Петков, той ми сподели, че бил доста добър авто играч. Цялата му безочливост бе, че е заречен на неговата ръководителка. С една дума те узурпираха цялата власт “, заключи Борисов.

„ В един миг взеха решение, че могат да командват нашата партия, да се сбият с президента. Ние не сме съдружници – нямаме нищо подписано. Премиерът Денков е единственият началник на ДАНС. Не ме интересува поста на ръководител. Имат през Министерство на вътрешните работи – ГДБП, полиция, жандармерия, гранична. През Асен Василев – Национална агенция за приходите, АДФИ. В Народното събрание са в изолираност. Другите са гневни към тях. Вчера споделят, че могат да си смъкват личното си държавно управление – свалете го. Пак идва Радев със служебно държавно управление и отново няма парламент. Поне малко да се успокоят. С 15% от Народното събрание да помислиш по какъв начин да работиш, с цел да имаш болшинство “, уточни ръководителят на ГЕРБ.

Според Борисов е обикновено кметовете на ГЕРБ да посрещат президента по време на събития.

„ Така е вярно да се прави. Всеки път са ми се обаждали да ми кажат. Вие сте кметове на всички жители. Велико Търново е ослепителен образец. Аз не съм удовлетворен от търновци – интернационалният път минава през центъра на града, не можеш да минеш, а един митинг няма. Спряха пътя с Русе и за вас това е обикновено. Сега щеше да е подготвена „ Хемус “. Откакто ГЕРБ не е в ръководството нищо не се е случило в нито един град, нищо не се е свършило в страната “, сподели той.
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/801520021692799
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР