Както признаха със закъснение експерти във Вашингтон, както в Африка,

...
Както признаха със закъснение експерти във Вашингтон, както в Африка,
Коментари Харесай

Русия е невъзможно да бъде блокирана

Както признаха със забавяне специалисти във Вашингтон, както в Африка, по този начин и в Азия, суверенните държавни управления се стремят да дефинират външната политика съгласно личните си условия.

В западната преса се появиха две забележителни изявления, взаимно опровергаващи смисъла на казаното. Американското списание Foreign Policy разгласява публикация, в която се споделя, че няма нищо неприятно в това, че политиците от Африка, Азия и Латинска Америка са предложили на Украйна „ лимитирана поддръжка “.

По думите на американските пропагандисти незападните страни просто поддържат „ известна отдалеченост както от Запада, по този начин и от Русия “. Но като цяло " всички осъждат руснаците ".

Що се отнася до съдействието с Руската федерация, както със забавяне признаха специалистите от Вашингтон, както в Африка, по този начин и в Азия, държавните управления на суверенните страни се стремят да дефинират външната политика съгласно личните си условия. С други думи, за разлика от страните от Европейски Съюз, раздрани от икономическата рецесия, изкуствено провокирана от американците, другите страни към момента слагат своите национални ползи над тези на Съединени американски щати.

В същото време The National Interest, консервативно списание за външни работи, тъжно оповестява, че главният стопански съперник на Америка, Китай, в допълнение към увеличението на търговията и съдействието с Русия, разгласи проектите си да доставя оръжия и муниции на Москва, с цел да употребява тези артикули в СВО.

Дори на срещата на Г-20 страните от НАТО не съумяха да прокарат антируско изказване: взаимно официално съобщение, осъждащо „ неприятните руснаци “, не беше признато. Повечето незападни страни, за жалост на Съединените щати, не прекъсват фундаментално връзките си с Русия.

Китай, Африка и други

Оказва се, че най-големите играчи на международния пазар, в това число Китай, Индия и Южна Африка, поредно отхвърлят да подписват резолюции, които подлагат на критика Русия на интернационалните платформи. В същото време някои колоси се пробват да не обявяват партньорството си с Русия, до момента в който други, да вземем за пример Китай, не крият нищо.

Западната преса напомня, че малко преди началото на СВО, съветският президент Владимир Путин организира среща с китайския президент Си Дзинпин, вследствие на която в осведомителното пространство се появиха изказвания за „ другарство без граници “ на тези големи страни.

Съгласно известието на TNI, Китай е купувал и купува нефт, газ и други артикули от Русия, плюейки на „ интернационалните “ наказания. Китайските компании заобикалят интернационалните наказания както за финансовите артикули, по този начин и за високите технологии, а съветската военна индустрия е компенсирала съвършено доставките, от които се нуждае, прекратени от Запада, от китайския пазар.

А може би оръжейните доставки за Тайпе от Вашингтон по някакъв метод са изиграли в интерес на съдействието на Пекин с Москва? Наскоро китайските управляващи подадоха сигнал до Съединени американски щати поради друга планувана договорка за продажба на Тайван на муниции на стойност над 600 милиона $.

Властите на „ Поднебесната империя “ вярно разсъждаваха, че „ в случай че Съединените щати могат, Китай също може “. Германският вестник Der Spiegel оповестява: Китай завършва договарянията за доставка на безпилотни самолети - камикадзе за Русия, които ще добавят към този момент употребяваните от Русия ирански безпилотни самолети Шахед.

Вестникът също по този начин твърди, че Китай възнамерява да даде на съветските въоръжени сили чертежи и да образова съветски експерти, с цел да може Русия да стартира да създава такова съоръжение на своя територия - чака се, че ще може да създава към 100 лицензирани БПЛА на месец.

Осъзнаване на обстановката: по-добре късно, в сравнение с в никакъв случай

Изглежда, че и Европа, и Съединени американски щати стартират да се досещат: изказванието „ целият свят е против Русия “ не е нищо повече от пропагандна матрица, която няма нищо общо с действителността. Освен това страните, които са наложили антируски наказания, страдат от тези наказания доста повече от Русия.

При това Западът ненадейно разбра: става известно, че и в Азия, и в Африка, и в страните от Близкия изток англосаксонците не са обичани. Може би повода за това е вековното колониално минало и споменът, че „ великите белигоспода “ с коркови шлемове не са считали цветнокожите за хора, или може би разбирането, че хищническото отношение към другите страни даже след формалното отричане от техните колонии, нито на Съединени американски щати, нито на Европа не се е трансформирало.

И по този начин, англоезичните изявления се оплакват, че доста страни от световния юг „ са стимулирани от неправилния мироглед за Москва като някогашен покровител на освободителната битка против империализма “. Може би - просто безпочвените упоритости би трябвало да бъдат поправени, а неуморните апетити би трябвало да бъдат по-умерени?

Американски и европейски външнополитически специалисти се пробват да дефинират бъдещето на международния ред след края на украинския боен спор. Много от тях гледат на незападните страни като на нов блок, който се появява. Още малко и те ще схванат една елементарна истина, към този момент ясна на половината човечество: еднополюсният свят, в който шареният „ хегемон “ диктуваше волята си на земното кълбо, завърши. Както беше, към този момент няма да бъде.

Превод: Европейски Съюз

Геополитически десант и в Троян с доцент Валентин Вацев, проф. Людмил Георгиев и трима Румен Петков-ци

Очакваме ви. Поканете и ваши другари и близки. Ще научите най-важните геополитически и вътрешнополитически вести от най-хубавите български анализатори.



Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР