Както при мъжете, така и при жените има младолики хора,

...
Както при мъжете, така и при жените има младолики хора,
Коментари Харесай

Истина ли е, че жената остарява по-бързо от мъжа

Както при мъжете, по този начин и при дамите има младолики хора, на които никой не би дал годините, на които в действителност са. Все отново има разбиране, че дамите остаряват по-бързо от мъжете. Дали това в действителност е по този начин?

В биологичен аспект мъжете и дамите се разграничават доста. Те има разнообразни гледни точки, възгледи за живот съгласно възрастта, продължителността на живот при мъжете е по-кратка спрямо тази при дамите. Остаряването обаче зависи от редица фактори – генетика, метод на хранене и живот, влияние на околната среда, грижа за себе си.
Какво се случва с тялото ни, откакто минем 40-те
С напредването на възрастта усещаме разнообразни промени в тялото си, с които е добре да сме наясно. След 40 години измененията стартират да с...
Прочети повече
Според доктрина дамите живеят с 4 години повече от мъжете. Смята се, че това се дължи на обстоятелството, че дамите са по-склонни да наблюдават здравословното си положение и да посещават доктор за профилактични прегледи. Мъжете пък работят по-тежка физически работа, което води до повече стрес и понижава продължителността на живота им. Освен тези, има и биологични фактори, които оставят своята диря.

Различията при стареенето сред половете се усещат през целия живот, само че най-много, когато прехвърлим 50-те. Макар дамите да живеят по-дълго, това не значи, че наподобяват по-млади, даже противоположното. Признаците на стареене се появяват еднообразно при двата пола до интервала на менопауза при дамите, когато стареенето като че ли се форсира, до момента в който мъжете поддържат равни темпове.

Причина за всичко това са хормоналните разлики сред двата пола. През интервала на менопауза равнищата на естроген се намаляват. Това въздейства негативно на колагена в кожата, който е виновен за нейния пресен и млад тип. Количествата му понижават, което кара кожата да се състарява по-бързо от кожата на мъжете. Ето за какво и двата пола остаряват по почти идентичен метод до прекачване на 50 години. Тогава стартира по-бързото очевидно стареене при дамите поради разликите при хормоните.

Белезите на стареенето се появяват най-много върху кожата. Макар че не можете да ги предотвратите, можете да забавите процеса на стареене. Здравословният метод на живот е едно от нещата, които ще ви се отразят добре. Той включва здравословно и уравновесено хранене, спортуване или постоянна физическа интензивност, понижаване на стресовите фактори в живота, грижа за себе си и време за себе си, отвод от нездравословни привички.
Как дамите да поддържат тегло след 50 години
Когато става въпрос за събаряне на килограми, възрастта се взема поради в уравнението. Вероятно сте забелязали, че килограмите идват по...
Прочети повече
Всички тези неща са в положение да ви дадат още няколко години младост – освен на външен тип, а и като чувство. Така ще забавите признаците на стареене и щом погледнете в огледалото, ще се усмихвате на всичко това, което сте постигнали, щом сте се погрижили за себе си по тези елементарни, само че ефикасни способи.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР