Както по-рано информирахме, на територията на Пернишка област се провежда

...
Както по-рано информирахме, на територията на Пернишка област се провежда
Коментари Харесай

Акция: Запечатват хранителен магазин, продавал лекарства в Пернишко, 10 задържани

Както по-рано информирахме, на територията на Пернишка област се организира профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на престъпността и опазването на публичния ред. В интервенцията са включени сили на Криминална, Икономическа и Охранителна полиция при регионалната дирекция и представители на дирекция „ Жандармерия “.

Изградени са и 10 краткотрайни контролно- пропускателни пункта, ситуирани на основни места в района. В хода на полицейските дейности е открита нерегламентирана продажба на медикаменти в магазин за хранителни артикули в Перник. Служители на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ при ОДМВР – Перник са иззели 148 броя разнообразни по тип медикаменти от комерсиалния обект. Проверката е осъществена взаимно с представители на Национална агенция за приходите – София и РЗИ – Перник. Контролните органи са съставили и 3 акта за определяне на административни нарушавания в обекта и следва неговото запечатване.

По случая е формирано досъдебно произвеждане от органите на полицията. Започнато е още едно досъдебно произвеждане за кражба по което са арестувани трима, както и са формирани 3 бързи производства – 2 за владение на наркотични субстанции и едно за ръководство на автомобил след приложимост на амфетамин и бензодиазепин. Работи се и по случай на потребление на платежен инструмент без единодушието на титуляра. Проверени са 386 моторни транспортни средства и 436 лица.

Съставени са 21 акта за определяне на административни нарушавания, 62 фиша и са снимани 113 клипа за скорост. Връчени са 22 ел. фиша на водачи и пасажери. Извършена е инспекция на 42 лица от престъпния контингент, 6 пункта за черни и цветни метали, 15 заложни къщи, 3 автоморги, 5 питейни и увеселителни заведения и 18 търговски обекта. Съвместно с горски чиновници е формиран акт за нерегламентирана сеч на дърва в гр. Трън. Издадени са 5 предизвестия по Закона за Министерство на вътрешните работи. Акцията към момента продължава.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР