Както Plovdiv24.bg вече писа - горещата тема в Куклен през

...
Както Plovdiv24.bg вече писа - горещата тема в Куклен през
Коментари Харесай

ОбС-Куклен обвини общината в неефективно харчене на парите за чистота

Както Plovdiv24.bg към този момент писа - горещата тематика в Куклен през последните дни е предлагането на кметската администрация за доста повдигане на локалните налози и такси в общината. 
Потърсихме ръководителя на Общинския съвет на градчето Пламен Гошев, с цел да разяснява обстановката няколко дни преди сесията. Ето какво съобщи той пред нашата медия:
"От няколко дни съветниците са подложени на огромен напън да удовлетворят настояванията на кметската администрация за повдигане на план-сметката за непорочност с над 300 000 лв.. Местната власт в лицето на кмета Мария Белчева и нейните заместници не може да овладее ръководството на средствата и парите се харчат неефективно. 
Увеличението на данъчните ставки единствено ще утежни ситуацията на хората, без да реши казуса. Затова ще упорствам пред Общинския съвет на кмета да бъде предоставено правенето на стратегия за усъвършенстване на активност "Чистота ". Подобни претенции за 300 000 лв. или повече даже по-големи доходи от Твърди битови отпадъци са неприемливи. 
Общинските съветници се опитваме да бъдем обективни както към жителите и компаниите, по този начин също и да не стопираме работата на общинската администрация. Затова на 22 декември ще гласуваме за нарастване на план-сметката на 745 хиляди лв., което считам, че ще удовлетвори желанието на локалната власт и е един компромис към изпълнителната власт да се оправи с казуса към чистотата на общината ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР