Както Plovdiv24.bg пръв ви информира, президентът на МОК Томас Бах

...
Както Plovdiv24.bg пръв ви информира, президентът на МОК Томас Бах
Коментари Харесай

Президентът на МОК: Поздравления за великия Пловдив, родил толкова много шампиони!

Както Plovdiv24.bg пръв ви осведоми, президентът на МОК Томас Бах направи алегорична първа копка за втория канал на Гребната база в Пловдив. Той дойде за международното състезание по гребане за мъже и дами, на което България е хазаин. Томас Бах, президентът на интернационалната федерация по гребане Жан-Кристоф Ролан, министърът на спорта Красен Кралев, кметът на Пловдив Иван Тотев,  ръководителят на Българската федерация по гребане Свилен Нейков и ръководителят на организационния комитет на международното състезание по гребане Иван Попов направиха символичната първа копка на загряващия канал.

Проектът се назовава " Екопарк Марица “. Включва 656 декара залесяване. Самият канал е 105 декара водно огледало. Дължина – 2100 м. и ширина 45 м. Дълбочина - 1,5 м. Предвижда се повърхност за водни атракциони. Ще има 37 декара езеро с островчета за гнездене на редки и предпазени птици. Двата канала ще имат четири връзки - след финала, на 300 м, на 1100 м и на старта. 

Иван Тотев приветства Томас Бах в Пловдив с добре пристигнал в най-стария жив град в Европа. Момичета в национални носии посрещнаха президента на МОК с самун и сол на гребната база.

" Този алегоричен старт в наличието на президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах е исторически миг – слагаме символичното начало на доста значим план за Пловдив, който ще има сериозен принос в това нашият град да затвърди престижа си на международен център на гребните спортове “, съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев.

Томас Бах остави и особено обръщение в почетната книга на Пловдив. " Поздравления за великия състезателен град Пловдив, отечество на толкоз доста първенци. Голяма признателност за разпространението на олимпийските полезности “, написа Томас Бах. Високият посетител получи от Иван Тотев почетен плакет със признака на Античния спектакъл и герба на Пловдив.

Президентът на МОК отдели особено време на спортистите, участващи в международното състезание по гребане за мъже и дами в Пловдив. Дълго време той беседва с гребци и парагребци от разнообразни народи в компанията на президента на ФИСА Жан-Кристоф Ролан. Кристиан Василев беше първият състезател, с който Томас Бах се видя край гребния канал. Българинът бе определен като знак и на всички спортисти, и на домакините на международното състезание.

След срещата с Томас Бах Кристиан Василев бе определен за гид на формалната делегация, отпред с президента на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и вицепрезидента на ФИСА и член на МОК Триша Смит. Българският гребец сподели на формалните посетители хангарите, флотилията от лодки и ги срещна с гребната база и тънкости от гребането.

След близо час диалози с спортистите край канала в Пловдив, президентът на МОК зае мястота си във финалната кула на гребната база, с цел да следи надпреварите от всички финали А от седмия ден на международното състезание в България. По покана на спортния министър на България Красен Кралев борбите за медалите наблюдава  и спортният министър на Русия Павел Колобков.

В програмата на Томас Бах на гребната база в Пловдив е включена и среща с олимпийски първенци и медалисти на България в гребането. Президентът на МОК ще отдели особено време и на делегатите от всички 62 страни, участващи на международното състезание в Пловдив.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР