Както пише в спомените си един от бившите служители на

...
Както пише в спомените си един от бившите служители на
Коментари Харесай

5 тайни рецепти от шпиони на КГБ как да пиеш, но да не се напиваш

Както написа в спомените си един от някогашните чиновници на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Вячеслав Щербаков, единствено две категории хора не пият: болните и доносниците.

И защото всеки специфичен сътрудник не желае да наподобява нито на първия, нито на втория, умеенето да пие и да не се напива, само че да продължи да се управлява, е едно от най-важните, които би трябвало да имат сътрудниците на Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

Почти всеки от чиновниците на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), работещи в чужбина, имал своя лична рецепта за коктейл против махмурлук, той помагал за бързото възобновяване след вчерашното пиянство, оповестяват международните издания.

В взаимозависимост от националните и кулинарни особености на страната, в която се налагало да се работи, рецептите доста се разграничават:

- във Англия се употребила примес от доматен сок, яйчен жълтък и няколко капки коняк;

- в Германия употребявали маринована риба, приготвена с лук и кисело мляко;

- в Китай водка, коняк или уиски се пие обезателно със зелен чай, който спомага за извеждането на алкохола от тялото;

- в Мексико от сутринта употребяват гъста и доста пикантна телешка чорба с царевична каша;

- във Финландия вместо сходна рецепта напряко отиват в сауната.

А допустимо ли е да се научите да пиете, само че да не се напивате? Да. Има няколко метода, тествани и доказани от научни проучвания, свързани със свеждането до най-малко на въздействието на алкохола върху тялото.

Но преди да разкажем за тях, коства си да разсеят няколко мита. Например, че едно сурово яйце, изпито преди корист или супена лъжица олио, ще ви помогне да пиете, без да се напиете. Или че изобилните мазни храни „ обгръщат “ стомаха и пречат на усвояването на алкохола. Всъщност нищо от това няма да ви помогне да пиете дълго и да не се напиете. Следните препоръки от някогашни чиновници на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) са доста по-ефективни:

- солидна закуска и малко водка - един час преди банкета. В този случай тялото ще стартира по-рано да създава ензими, които авансово разграждат алкохола и интоксикацията ще настъпи по-бавно;

- адсорбенти или таблетки. "Мезим ", "Фестал " или просто деен въглен са най-хубавото средство за нормализиране на храносмилателния тракт преди пиенето;

- витамин С. Лимон, цитрусови плодове, лук - всички тези артикули са богати на витамин С, който предотвратяват интоксикацията;

- не смесвайте. Това предписание е познато на всички - не би трябвало да смесвате другите питиета, изключително газирани;

- движете се повече. Човек, който просто седи на маса, яде и пие, се напива по-бързо от някой, който взе участие в танци и състезания.

Според думите на доста някогашни разузнавачи и чиновници от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), тези елементарни правила са им помогнали в огромна степен.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР