Както пише The Wall Street Journal, според експертите спадът ще

...
Както пише The Wall Street Journal, според експертите спадът ще
Коментари Харесай

Населението на света може да не достигне 10 милиарда души

Както написа The Wall Street Journal, съгласно специалистите спадът ще стартира след постигане на към 9,6 милиарда през 2070-те години.

По-рано Департаментът по стопански и обществени въпроси на Организация на обединените нации показа различна позиция, като съобщи, че броят на хората на Земята ще доближи 8 милиарда на 15 ноември 2022 година Според специалистите към 2080 година се чака пикът на популацията на Земята - 10,4 милиарда Показателят ще се задържи на това равнище до 2100 година, а по-късно ще стартира да понижава.

Волфганг Луц, шеф на Австрийския център за демография, сподели: „ Организация на обединените нации предвижда популацията, употребявайки исторически трендове за всяка страна. Важни фактори, които не са публично включени в нейните модели, са равнището на обучение и качеството на опазването на здравето. "

Според него отчитането на тези фактори води до заключението, че темповете на повишаване на популацията в Африка и Азия ще бъдат по-ниски от плануваните от Организация на обединените нации.

Лутц сподели също, че чака по-забележим спад в растежа...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР