Както отбелязва британското издание Reuters, Пентагонът взел решение да отложи

...
Както отбелязва британското издание Reuters, Пентагонът взел решение да отложи
Коментари Харесай

Reuters: В САЩ отменят насрочен за ноември военен парад във Вашингтон

Както отбелязва английското издание Reuters, Пентагонът взел решение да отсрочи за 2019 година планувания церемониал на 10 ноември в чест на столетието от края на Първата международна война.

Възможна причина за решението може да бъде констатацията, че цената на мероприятието повишена съвсем 8 пъти спрямо първичните планове.

Инициативата за парада принадлежи на Доналд Тръмп. През февруари той разпореди на Пентагона да обмисли опцията за образуване на мероприятието във Вашингтон с присъединяване на модерна тежка бойна техника по прилика с парада, обичайно провеждан в Париж в чест на Деня на завладяване на Бастилията.

Преди 2 дни (16 август) телевизия CNBC заяви, че цената на подготовката на парада се оказала $92 млн $ вместо предстоящите $12 млн.

Паради в Съединени американски щати нормално се организират единствено при довеждане докрай на огромни военни спорове – за финален път такова мероприятие се състояло през 1991 година след привършване на 100-часовата интервенция „ Пустинна буря” в Персийския залив. / БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР