Както от Киев, така и от Пентагона потвърдиха, че Украйна

...
Както от Киев, така и от Пентагона потвърдиха, че Украйна
Коментари Харесай

Украйна потвърди, че е получила касетъчни боеприпаси от САЩ

Както от Киев, по този начин и от Пентагона потвърдиха, че Украйна е получила американски касетъчни муниции. Украински военни считат, че оръжията могат " радикално да трансформират обстановката на бойното поле ".

Новината беше доказана в деня, в който американският президент Джо Байдън се върна в Белия дом след 5-дневна европейска обиколка. Преди да замине, във Финландия, той съобщи, че Русия към този момент е изгубила спора.
Няма никаква опция той да завоюва войната в Украйна. Той към този момент е изгубил тази война... Надеждата ми и упованията ми са, както ще видите, Украйна да реализира забележителен прогрес в настъплението си и това да породи преговорно съглашение някъде по пътя.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

Междувременно украински бойци показаха отчаяние, че страната не може да се причисли към НАТО незабавно.

Но страните от Г-7 дадоха обещание да поддържат Украйна с пакет от дълготрайни задължения в региона на сигурността.
Само ден след Вилнюс шест страни се причислиха към седемте най-големи демокрации в света, с които се договорихме за гаранции за сигурност: Чешката република, Дания, Нидерландия, Норвегия, Испания и Швеция. Благодаря ви! Убеден съм, че броят на гарантите ще се усилва.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

В Русия президентът Владимир Путин съобщи, че възможното участие на Украйна в НАТО няма да усъвършенства нейната сигурност . Повтори и една от тезите си за така наречен специфична военна интервенция.

„ Що се отнася до участието на Украйна в НАТО, ние неведнъж сме говорили за това, то явно съставлява опасност за сигурността на Русия. И в действителност повода за Специалната военна интервенция - една от аргументите е участието на Украйна в НАТО. Сигурен съм, че това няма да увеличи сигурността на самата Украйна “, сподели съветският президент Владимир Путин.

Той съобщи и че Москва няма да удължи зърнената договорка, която изтича в понеделник, в случай че Западът не извърши нейните претенции. Сред основните условия са: унищожаване на рестриктивните мерки, които попречват съветския експорт на селскостопански артикули и завършек на западните наказания против Руската селскостопанска банка, с цел да ѝ се разреши да употребява платежната система SWIFT.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР