Както очаквахме в рамките на изложението IFA в Берлин Huawei

...
Както очаквахме в рамките на изложението IFA в Берлин Huawei
Коментари Харесай

Новият чипсет на Huawei обещава по-добри снимки чрез изкуствен интелект

Както чакахме в границите на ревюто IFA в Берлин Huawei показа идващия флагмански чипсет в серията Kirin. Новият Kirin 970 ще се появи първо в предстоящите на 16 октомври смарт телефони в серията Mate 10, а от презентацията на Ричард Ю, който е началник на потребителския бизнес на Huawei, стана очевидно, че компанията ще акцентира на технологиите за изкуствен интелект, с цел да промени метода, по който взаимодействаме с устройствата и усъвършенства потребителското прекарване. Според него към този момент сме на прага на идването на нова епоха, която ще помогне на смарт телефоните да станат по интелигентни като комбинират местни благоприятни условия за изкуствен интелект с такива, които са ситуирани в облака.
Първият чип, който ще бъде екипиран с новите AI благоприятни условия ще бъде точно Kirin 970. Компанията показва, че след години на разработка облачните AI благоприятни условия към този момент се употребяват всеобщо, само че потребителското прекарване към момента може да бъде усъвършенствано във връзка с инертност, непоклатимост и отбрана на персоналните данни. Тук се намесват локалните AI качества, които употребяват данните от другите телефонни датчици за схващане и подкрепяне на потребителите, тъй като те могат да обезпечат доста данни в действително време за разнообразни сюжети. Така стигаме до Kirin 970, който включва 8 ядра и 12-ядрен графичен ускорител. Чипсетът е създаден по 10-нанометрова технология и съдържа 5,5 милиарда транзистора (4 милиарда в Kirin 960), а също така за първи път е екипиран с Neural Processing Unit (NPU) чип.

Компанията показва, че спрямо четирядрена група Cortex-A73 новата хетегоренна архитектура на Cortex-A73 обезпечава до 25х по-висока продуктивност при 50х усъвършенствана успеваемост. Накратко Kirin 970 може да извърши AI задания доста по-бързо и с по-ниска консумация на сила от съперниците. В тест за различаване на изображения чипсета обработва 2000 изображения за минута, което е доста по-бързо от другите чипове на пазара. Компанията счита да употребява това за автоматизирано различаване на обектите в фрагмента и използване на оптималните настройки. Huawei показва, че развиването на AI изисква взаимни старания в цялата промишленост и заради това ще нарежда Kirin 970 като отворена платформа за мобилен изкуствен интелект като ще обезпечи достъп до неговите благоприятни условия за разработчици и сътрудници, които да намерят повече способи за приложимост на новите изчислителни качества.

Както към този момент писахме Kirin 970 ще бъде създаден от TSMC, а конфигурацията на ядрата остава като в Kirin 960 – 4 броя ARM Cortex A73 и още толкоз ARM Cortex A53, само че честотата им е надлежно 2,4 GHz и 1,8 Ghz, а продуктивността е увеличена с 20%. Графичната система също е усъвършенствана и към този момент се употребява 12-ядрен ускорител Mali-G72MP12. Другите елементи разкриват съществуването на двоен ISP чип за детекция на придвижване и възстановяване на фотосите при ниска осветеност, работа с хибриден автофокус с 4 съставния елемент, вписване на придвижването и понижаване на размазаните фрагменти, поддръжка на HDR10 и декодиране на 4K60 видео, запис на 4K30 видео и LTE Cat. 18 модем с оптималната скорост на евакуиране 1,2 Gbps плюс опция за прилагане на 4G и през двете SIM карти. Kirin 970 ще има и специфична система за сигурност с поддръжка на TEE и inSE.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР