Както на всички ни е известно, то към момента в

...
Както на всички ни е известно, то към момента в
Коментари Харесай

Брутални условия в Мелбърн: Организаторите бяха принудени да преустановят мачовете

Както на всички ни е известно, то все още в южното полукълбо се радват на летния сезон и това сигурно е прелестно многообразие за тенисистите, които пътуват за присъединяване на Аустрелиън Оупън. Те обаче нямат щастието да се радват на плажовете и в действителност организмите им биват подложени на съществено тестване, тъй като температурите не са подобаващи за излизане на открито, а какво остава за изиграването на петсетови дуели.

Този следобяд температурите в Мелбърн се приближиха до 40 градуса по Целзий, което накара уредниците да вземат незабавни ограничения. Първоначално на тенисистите бяха разрешени две 10-минутни почивки сред сетовете, в които те биха могли да употребяват душовете или да прекарат време в стаите за изстудяване.

Впоследствие пък равнищата на жегата доближиха до най-високата допустима степен, а състезателите трябваше неотложно да преустановят срещите между тях, с цел да бъдат спазени здравните протоколи. Всички дуели на страничните кортове сега са прекратени и няма да бъдат възобновени, до момента в който температурите не се върнат към някакви по-разумни граници.

Все отново тенис почитателите няма да останат напълно с празни ръце, тъй като трите най-големи корта разполагат с преносим покрив и климатици, като по този начин мачовете на " Rod Laver Arena ", " Margaret Court Arena " и " John Cain Arena " няма да бъдат възпрепятствани от въпросните условия и ще завършат без да бъде нарушен авансово направения график за деня.

The AO Heat Stress Scale has reached 5 and play will be suspended on the outside courts. This means play continues until the end of an even number of games or the completion of a tie break. No new matches will be called to court. Play on outdoor practice courts is also suspended.
— #AusOpen (@AustralianOpen)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР