Както много други хора по света, кралица Елизабет II и

...
Както много други хора по света, кралица Елизабет II и
Коментари Харесай

Домашните любимци на кралското семейство

Както доста други хора по света, кралица Елизабет II и останалите членове на кралско семейство обичат животните и се грижат за своите домашни любимци. Интересното в тази ситуация е, че от време на време, въпреки и за малко, техните домашни любимци са били екзотични животни, подарявани им по време на техните пътувания по света. Вижте ги в канала във vbox7:

Кралицата

Любовта на кралицата към породата кучета уелско корги пембрук е именита. На 18-ия си рожден ден тя получава от татко си корги на име Сюзън. От тогава до 2018 година кралицата е имала общо над 30 коргита, които са били потомци на първото и куче. През 2018 година, откакто последният й корги умря, кралицата реши да спре развъждането на корги заради възрастта си. Въпреки това тя към момента се грижи за едно корги, което остана без притежател след гибелта на кралският надзирател на дивеча.
 Елизабет Втора Gulliver/Getty Images
Кралицата също по този начин има доргис - кръстоска сред корги и дакел. Кралските кучета имат лична стая и храна, особено приготвена от кралския готвач, само че всеки ден, когато има опция, кралицата ги храни персонално в 17 ч., сресва ги и сама ги разхожда на двора.

Принц Филип

По време на своите интернационалните пътувания членовете на кралското семейство постоянно получават като подарък екзотични животни като домашни любимци. Принц Филип един път получи двойка пигмейски хипопотами като подарък от президента на африканската страна Либерия. Принцът ги повери на грижите на лондонския зоопарка. Това се случи и с бебето слонче, което му бе харизано по време на посещаване в Шри Ланка. Принц Филип постоянно ходеше да види по какъв начин живеят неговите животни в зоопарка и от време на време ги хранеше персонално.-->
 принц Филип Gulliver/Getty Images
Принц Уилям и Кейт

Уилям и Кейт са стопани на черен кокер шпаньол на име Лупо. По-големият им наследник принц Джордж провокира дребен медиен скандал, откакто бе сниман да дава на Лупо да ближе от сладоледа му. Семейството си има и по-малък домакински любим – хамстер, който е любим на принцеса Шарлот.

Принц Хари и Меган

Преди да се реалокира в Англия, Меган беше господарка на лабрадор, който бе прекомерно остарял с цел да сменя дома си. Но тя донесе със себе си кученце от породата бийгъл на име Гай.

 Меган Gulliver/Getty Images

Говори се, че неотдавна Хари и Меган са си взели и куче от породата лабрадор ретривър от подслон за кучета. Двамата се огромни последователи на концепцията да не се купуват кучета, а да се осиновяват от приютите.

 принц Хари Gulliver/Getty Images
Принц Чарлз и Камила

Преди години принц Чарлз призна, че избира лабрадорите пред обичайните кралски коргита. Той е бил собственик на няколко кучета от тази порода. Любимата му лабрадорка на име Тига доживя до 18 години, преди да почине през 2002 година.

Камила също харесва кучетата. Тя има две кучета от породата Джак Ръселс, които преди време осинови от приюта Battersea Dogs & Cats Home.

Принцеса Ан

През годините принцеса Ан е имала разнообразни домашни любимци. Най-дълго се е грижела за кучета от породата булдог. Най-необичайният и домакински любим е било мече, харизано и през 1956 година от тогавашния руски водач Никита Хрушчов. Тя го кръщава Ники.

Принц Андрю

Веднъж, до момента в който била на посещаване в Гамбия в Западна Африка, кралицата получила като подарък дребен крокодил за домакински любим на принц Андрю. Говори се, че кралският секретар, сър Мартин Чартерис, е бил увещавн да държи влечугото във ваната си, преди то да бъде изпратено в Лондонския зоопарк. Сега домашните любимци на принц Андрю са по елементарни - той е собственик на пет кучета от породата норфолк териер.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР