Както ми е известно отпадналата необходимост е още при служебните

...
Както ми е известно отпадналата необходимост е още при служебните
Коментари Харесай

Габриел за ветото върху БТР-ите: Решението е съгласувано с МВР и необходимите структури

Както ми е известно отпадналата нужда е още при служебните държавни управления и не ми е известно по-късно да са взимани ограничения да бъдат употребявани в други обстановки, по този начин, както са представени. Това сподели вицепремиерът Мария Габриел пред публицисти по отношение на наложеното от президента Румен Радев несъгласие върху даването на БТР-и в помощ на Украйна, на съобщи кореспондент на " Фокус " .

По думите ѝ решението е в съгласие с Министерство на вътрешните работи и нужните структури, с цел да бъде ясна позицията на България. " Ако този спор ще докара това още веднъж да бъде успокоена България и жителите за отпадналата нужда и доста ясно да съобщи своята позиция на взаимност с Украйна, мисля, че просто е въпрос на време на Народно събрание да си свърши работата ", добави тя.

Мария Габриел съобщи, че не чака друго решение на Народното събрание на фона на преди този момент случилите се диспути.

Припомняме, че по-рано през днешния ден стана ясно, че президентът Румен Радев е наложил несъгласие върху изпращането на 100 бронетранспортьора за Украйна.

" Целият ми екип е по отношение на тях, както и консулът в Мюнхен е на място. Това, което сме говорили е да може с първи вероятен полет да бъдат качени, с цел да се приберат в България ", сподели вицепремиерът Мария Габриел по отношение на 150 българи, които са блокирани на летището в Мюнхен поради снежна стихия.

" Следим обстановката и сме реагирали безусловно в точния момент. Няма да спрем да сме тревожни и да се безпокоим за тях ", добави тя.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР