Както и през 2017 г. Еманюел Макрон и Марин льо

...
Както и през 2017 г. Еманюел Макрон и Марин льо
Коментари Харесай

Макрон и Льо Пен на балотаж за президентския пост във Франция


Както и през 2017 година Еманюел Макрон и Марин льо Пен отиват на втори тур на президентските избори във Франция.

Действащият държавен глава Еманюел Макрон получава 27,84% от гласовете. Това е по-силен резултат от представянето му на първия тур преди пет години.

Срещу него още веднъж застава водачът на крайнодясната партия " Национален общ брой " Марин льо Пен с 23,15%.

Според прогнозите Макрон е любимец за втория тур с към 52-53 на 100 от гласовете. Социолозите плануват към 47-48% за Марин льо Пен. Разликата сред двамата е доста по-малко от тази преди пет години.

Въпреки че от месец насам Марин льо Пен спря да приказва за дългогодишните си близки контакти с Кремъл от години и за финансирането от съветски банки, в програмата ѝ написа: " приоритет е напускането на военното командване на НАТО през 2022 година " Тя дава обещание и боен съюз с Русия за европейска защита.

Превес на националното право над европейското, както желае Марин льо Пен, слага под юридически въпрос и участието в Европейски Съюз. Тя желае и нови правила за свободното придвижване на хора и артикули вътре в съюза.

Единият пробва да събере постоянен блок, който няма да допусне краен и евроскептичен претендент отпред на Франция.

„ Искам Франция да се вписва в мощна Европа, да продължава да основава съюзи с великите демокрации, с цел да се пази, а не Франция, която, в случай че излезе от Европа ще остане с единствени съдружници интернационалните популисти и ксенофоби. Ние не сме това “, съобщи Макрон.

Другият пробва да събере постоянен блок, кадърен да смъкна от власт настоящия президент.

„ Призовавам всички французи, последователи на левица, десница и с други убеждения, всички французи от всевъзможен генезис, да се причислят към този огромен народен общ брой. С възторг дружно ще създадем огромната смяна, от която Франция се нуждае “, съобщи Марин льо Пен.

С доста мощен резултат от съвсем 22% и на трето място се оказа крайнолевият претендент Жан-Люк Меланшон.

" Не давайте нито един глас за Марин льо Пен ", прикани той, само че по този начин и не загатна името на Макрон.

По традиция във Франция директният конфликт в ефирен спор преди втори тур има основна роля. Така че още на 20 април може би ще имаме концепция по какъв начин се споделя френският президент за идващите пет години, от които доста ще зависи и Европа.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР