Както и да се променя музиката, каквито и тенденции да

...
Както и да се променя музиката, каквито и тенденции да
Коментари Харесай

Петя Буюклиева разкри какво е било последното желание на големия Тончо Русев

Както и да се трансформира музиката, каквито и трендове да навлизат и колкото и да си мислим, че сме подвластни на стандартите, мястото на българската известна музика – каквато я познаваме още от 80-те насам – освен продължава да носи царската корона, само че и го прави със забележителен обсег. Живо удостоверение за това бяха осъществяванията на обичани родни реализатори от златното ни музикално потомство на концерта в зала 1 на НДК „ Златните БГ шлагери на всички времена ”, състоял се на 11 декември.
Най-голямата зала в Националния замък на културата с повърхност от 11 000 кв. м се оказа тясна за хилядите искащи да видят и чуят онлайн своите любимци, измежду които бяха Данчо Караджов, Петя Буюклиева, Марги Хранова, Роси Кирилова, Мими Иванова, Стефка Берова, Кристина Димитрова, Орлин Горанов, Силвия Кацарова, Христо Кидиков, Панайот Панайотов, Петко Петков и „ Трамвай №5 ” и Владислав Славов.

Всеки от тях изпя някои от най-емблематичните песни в репертоара си измежду приказност от светлинни резултати, а в залата съвсем нямаше фен, който да не танцува от място, припявайки.
Първи концерта имаха достойнството да открият Данчо Караджов и Петя Буюклиева, които безусловно подвигнаха хората на крайници с осъществяванията си.
След първата си ария – емблематичния шлагер „ Пролет ”, Петя показа с публиката един доста сърдечен факт, обвързван с огромния български композитор Тончо Русев, който загубихме неотдавна.
Тончо Русев е изискал да чуе тази ария и по-късно си е отишъл

Така че… пролет! ”
Много страсти провокираха и осъществяванията на постоянно усмихнатата Марги Хранова и огромния благородник Орлин Горанов, който не пропусна да напомни на хората за какво с Криси Димитрова към този момент толкоз години са обичан дует. Голямата част от публиката танцуваше от място и по време на песните на „ Трамвай №5 ”, а дружно с Христо Кидиков тропна и кръшно хоро. А с най-вече букети от сцената си потегли Роси Кирилова. Мими Иванова пък бе обсипана с обятия от първите редове. Не изневериха на стила си да подвигат градуса на настроението още Силвия Кацарова и Панайот Панайотов.

А особено за този концерт от Италия си пристигна и Стефка Берова. Голямата певица, която към този момент трета поредна година е надалеч от родината си, призна, че освен България, само че най-много българската сцена безпределно й липсват. Специално за незабравимия й шлагер „ Семеен спомен за Поморие ”, който преди време пееше в тандем с Данчо Марчинков, на сцената до нея застана надареният млад артист и пиар експерт Владислав Славов.

В апотеоз на вечерта безспорно се трансформира общото осъществяване на всички 20 реализатори на песента с сан на химн „ Моя страна, моя България ” на незабравимия Емил Димитров, което изправи цялата зала на крайници!
Подготви: Анелия ПОПОВА
Инфо: show.blitz.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР