Както и да го гледаме, чорапите са едно от най-великите

...
Както и да го гледаме, чорапите са едно от най-великите
Коментари Харесай

Чорапите – едно велико изобретение

Както и да го гледаме, чорапите са едно от най-великите изобретения на човечеството. Интересното е, че с началото на каменната ера нашите предшественици носели кожена лента, която закривала глезените им.

Гърците при започване на 8-ми век преди Христа употребявали скотски косми, които си увивали към краката. Взимайки образец от гърците, римляните също стартират да употребяват прототипи на чорапите. От този миг Европа била превзета от чорапите.

През 10-ти век, единствено богатите хора можели да си разрешат да купуват чорапи. Това се дължало на компликацията на изработката им. Такъв подаръксе ценял даже от кралете. Не е известно какъв брой траяло това, само че през 1589 Уилям Лий изобретил машина за плетене на чорапи.

Ако през 20-ти век чорапите се правели от памук и вълна, в този момент шампионата се държи от найлона. Пткрити през 1937 година, синтетичните нишки са показани по време на панаира в Ню Йорк като „ Nylon “ (найлон).

Не е известно какво ще бъде бъдещето на чорапите, само че днешните чорапи съвсем не се различиват от тези, правени преди 300 години.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР