Както Hotnews.bg вече писа, актрисата отива във Франция, за да

...
Както Hotnews.bg вече писа, актрисата отива във Франция, за да
Коментари Харесай

Диана Димитрова показа картината, с която плати академията във Франция

Както Hotnews.bg към този момент писа, актрисата отива във Франция, с цел да учи анимация. Тя е приключила Художествената академия в София и има зад тила си няколко изложения и илюстрации към детски книжки. Брюнетката постоянно е твърдяла, че мъчно пробила в артистичния свят, тъй като е нормално момиче от село Кайнарджа в Добруджа.

Димитрова не издава какъв брой коства една година образования в влиятелната академия по анимация, само че се майтапи, че един бъбрек стига. Участията й в постановки и филми внезапно секнаха, откакто се развихри абсурда с Юлиан Вергов и очевидно Димитрова претърпява с помощта на картините си. Ето и целият й пост:
Реклама
" Преди години отидох да си закупувам следващото платно и видях това ``чудовище``. Поръчка от ``несериозен`` художник, който два пъти отсрочва закупуването, платно, което стои на склад и чака, платно с внушителния размер за мен от 252х121см. Тогава живеех чартърен до НДК и тъй като съм извънредно еманципирана, взех решение, че не ми би трябвало превоз и помощ.
Реклама
Викам си от Софийски университет до НДК са единствено няколко километра… Тръгнах с платното в бойна подготвеност. След първите 10 метра осъзнах, че върша най-голямата нелепост, която ще помня цялостен живот, тъй като няма комфортен захват и платното, много стартира да тежи след няколко крачки, само че когато си се хванал на хорото ще го играеш до дъно! След към 2 часа и 30 минути се прибрах с мокро яке. За излагацията и погледите по улиците няма да приказвам.)

Качването на платното в ``кривата`` кооперация без асансьор, беше другото предизвикателство, само че тогава даже не подозирах, че предизвикването занапред следва. Под облиците има най-различни конфигурации, много безсънни нощи, нерви и стотици часове работа. Исках да повторя картина, която е рисувана преди повече от 10 години с молив. След месец работа по лицата, тя беше подготвена, само че не ми беше задоволително. Имах смелостта след толкоз работа да скапва формата. В изкуството няма втори дубъл. Правиш го и го пускаш да лети, в случай че не спреш в точния момент го проваляш, само че няма по какъв начин да го повториш.

Вече готовата картина обиколи много точки на България. След време, тази картина откри новия си дом и новата си собственичка! Благодарение на тази картина и упорството и вярата ми (и спестовната ми мисъл ) съумях да платя първата година от образованието си във Франция, а тя на цената на един бъбрек. (Шега)

Искам да кажа на готините, младежи по ЕГН и по дух, които ме следват тук, в никакъв случай не се отхвърляйте от фантазиите си. Един актьор, в случай че не е вманиачен до мозъка на костите си в творчеството, той е просто ``счетоводител`` в изобразителното изкуство. Ако интуицията Ви споделя да извършите нещо, действайте. Ако интуицията Ви споделя, да не слушате комунистически, комплексирани “авторитети ” на преподавателски постове, действайте. Ако интуицията Ви споделя, че сте положителни в нещо, действайте.
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР