Както Европейският съюз, така и държавата, и общините трябва да

...
Както Европейският съюз, така и държавата, и общините трябва да
Коментари Харесай

Шишков призна пред строителите, че инфлацията изненадала и държавата

Както Европейският съюз, по този начин и страната, и общините би трябвало да работят взаимно със строителния отрасъл - значим както за стопанската система на страната, по този начин и за по-добра инфраструктура, градове и среда за обитаване.

В положителното си отношение към строителния отрасъл увери служебният районен министър Иван Шишков на конференция " Предизвикателствата и опциите в областта на строителството - ролята на нововъведенията, новите технологии и уменията. Събитието е проведено от Камара на строителите в България и в. " Строител ".

" Държавата и общините желаят да се разплатят, само че за това, което се случи с инфлацията, бяхме неподготвени всички. Всички фактори може би би трябвало да ни накарат, че би трябвало да намерим малко по-различна форма на вложения сред страната, частния отрасъл и общините. Колкото по-активни бъдат всички страни, толкоз повече ще са в интерес на общините и страната ", разяснява арх. Иван Шишков.

Иначе мнението на Шишков е, че страната би трябвало да сътвори условия за вложение на огромната инфраструктура и че би трябвало да се водят диалози за развиването.

Кметът на София Йорданка Фандъкова добави, че София е най-бързо развиващият се град и напъните на общините са ориентирани към използване на новаторски решения в ръководството на града и плановете за неговото развиване. Темата е забавна и по-малко дискутирана за ролята на нововъведенията и технологиите в строителния бизнес, регистрира Фандъкова. Строителството е вторият бранш с 13% от Брутният вътрешен продукт на столицата след цифровите услуги. Фандъкова посъветва строителите да се насочат към новите технологии, в случай че желаят да реализират качество. Тя постоянно е насърчавала потреблението на нововъведенията и новите технологии, като най-хубавият образец за комбиниране на строителство и просвета е планът за метрото.

София продължава да влага в строителството, тъй като единствено по този метод се реализира действителната смяна в градската среда и повишение качеството на живот на хората, добави Фандъкова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР