Както е казал Гьоте - колко много се заблуждават хората,

...
Както е казал Гьоте - колко много се заблуждават хората,
Коментари Харесай

Дончев отвърна на президента: Командите "кръгом" и "бегом марш" се подават на новобранци

" Както е споделил Гьоте - какъв брой доста се заблуждават хората, когато си мислят, че това, което са научили, са го и разбрали. Ако има ограничавания тук, те не са парични. Единствените ограничавания са подбудени от неналичието на някои продукти на интернационалния пазар. Аз съм горделив с българския бизнес, че вместо да чакаме единствено на доставки, към този момент сме в положение и да произвеждаме. Щом други страни чакат на нашата помощ, това е задоволително показателно ". Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев на ексклузивен брифинг в Министерския съвет във вторник.

" Доколкото си припомням от скромния си опит във въоръжените сили, армейските команди " Кръгом " и " Ходом марш " се подаваха от висшите към по-нисшите чинове за да правят елементарни механични придвижвания, без да осъзнават смисъла им. Не мисля, че в тази обстановка сходен режим е използван. Първо, тук няма новобранци. Второ, не сме на занятия по стрелева подготовка. Трето, и да бяхме, не е ясно коя команда би трябвало да изпълняваме - тази от Трети март или тази за събаряне на карантинните мероприятия от преди седмица. Всичко това ми наподобява на един шарж от военните сили, където някой, за да унижи другия, му подава командата " Шашкай се в разнообразни направления ". Само че единственият личен апел, който ще си разреша във връзка с господин президента, е да следва личната си рекомендация: дано всички да се смирим и да си гледаме работата, тъй като обществото ни има потребност тъкмо от това ". Така Дончев разяснява изявлението на президента във връзка апела на депутатите да подари заплатата си. Преди часове Радев им отговори с думите: " Дарението за мен е персонален акт, само че в случай че доста държат да се равняват по президента – кръгом и тичешком назад към месец март. Да съберат заплатите си и за месец март “.Президентът Румен Радев разяснява нестихващата борба сред институциите и отговори и на думите не премиера Бойко Борисов от края на предходната седмица, който го оприличи на „ злобна свекърва “.

„ По-добре да се въздържа. Гьоте го е споделил най-добре: „ Няма нищо по-страшно от дейната нелепост “, съобщи Радев.

" Понеже взехме да цитираме класици, дано да приключим с Гьоте - " Когато двама се карат, отговорен е по-умният ". Или най-ценното в тази обстановка - " Разделяй и владей " е умно предписание, само че " Обединявай и направлявай " е по-добро ", приключи вицепремиерът, цитирайки също Гьоте.

Той акцентира, че рецесията вади най-хубавото от обществото, визирайки множеството подаяние към лечебните заведения, само че по думите му, не вади " най-хубавото от политиците ".

" Чрез общественото министерство, ние осигуряваме храна на към 60000 души. Това е посредством системите на обществените патронажи. Имаме и спомагателна форма - " Топъл обяд ", където също се реализират сходни услуги. Ако има потребност от още, ние сме в положение да увеличим размера лица, на които се дава храна. Няма да откликвам с политически коментар. Доколкото разрешават ресурсите на страната, ще опитаме да достигнем до всеки ", изясни Дончев.

Той добави, че ограниченията, които се вземат, са сложни и все още се работи по тях. Вицепремиерът обаче не се нае да прави прогноза по кое време ограниченията ще бъдат разхлабени.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР