Както е известно, родината на зеления чай е Китай. Въпреки

...
Както е известно, родината на зеления чай е Китай. Въпреки
Коментари Харесай

Зеленият чай: Ето защо е толкова полезен

Както е известно, родината на зеления чай е Китай. Въпреки това той се свързва и с други азиатски страни като Япония и Южна Корея. През последните години зеленият чай придобива все по-голяма известност в Западна Европа и в Северна Америка, където с цялостна скорост измества обичайно употребявания черен чай.
Зеленият чай се подготвя от неокислени листа и е богат на антиоксиданти и полифеноли. Той има няколко изгоди за здравето от попречване на кариес до подкрепяне загубата на тегло. Ето някои от тях:
1. Предотвратява развиването на кариес
 Ето за какво би трябвало да слагате зелен чай под очите си Ето за какво би трябвало да слагате зелен чай под очите си
Само една торбичка зелен чай може да накара всеки човек да се почувства в пъти по –свеж и с тонизирана кожа. Ползите от него са т...
Той оказва помощ за попречване развиването на кариес, защото съдържа химичния антиоксидант, прочут като катехин, който оказва помощ в битката с вирусите и бактериите, причиняващи инфекции на гърлото и кариес.
2. Помага за намаляване
Зеленият чай форсира метаболитните процеси, като по този метод оказва помощ за загуба на тегло. В него има полифенол, който ускорява метаболизма и усилва окисляването на мазнините в организма.
3. Подобрява сърдечното здраве
Повечето сърдечни болести се предизвикват от стрес и напрежение. Редовното пиянство на зелен чай оказва помощ за поддържането на кръвоносните съдове отпуснати и предотвратява образуването на кръвни съсиреци.
 Зеленият чай се оказа още по-полезен Зеленият чай се оказа още по-полезен
Популярността на чая се усилва стремглаво по целия свят. Напитката освежава в горещите дни, извлича токсините, усъвършенства мозъчна...
4. Подобрява настроението
За зеления чай е известно още, че е ефикасен в битката с депресията. Поради наличието на теанин той доста усъвършенства настроението. Теанинът е тип аминокиселина, която се дефинира като дейно анти-стресово средство. Стресът и тревогата са  положения, които изтощават организма и предизвикват хормоналнен дисбаланс, което води до изцяло утежняване на  здравето. Стресът потиска имунната система, което прави организма уязвим към всевъзможни  инфекции.  
5. Намалява риска от рак
Това е последната изгода от зеления чай, с която ще ви срещнем през днешния ден. Но сигурно не е последна по значимост. Зеленият чай оказва помощ за попречване на разнообразни форми на рак като тези на: пикочен мехур, бели дробове, простата, гърди, кожа, корем, яйчници и други Това е по този начин заради наличието на полифеноли, които оказват помощ за убиването на раковите кафези и предотвратяват растежа им.
Това бяха и петте забавни изгоди от потреблението на зелен чай. Ако стресът е част от вашия живот, то потреблението на зелен чай ще ви се отрази добре. Ако пък желаете да отслабнете или просто да прочиствате постоянно тялото от отрови, то зеленият чай също е за вас. Преди да започнете постоянната му консумация, би трябвало да знаете, че една чаша зелен чай съдържа 35 мг кофеин. Ето и съпоставяне: чаша черен чай - съдържа 45 мг кофеин, чаша нескафе – 66 мг, а чаша еспресо – 110 мг кофеин.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР