Както е известно, по време на което президентът на домакините

...
Както е известно, по време на което президентът на домакините
Коментари Харесай

”Шпигел”: Ципрас и Савидис дължат много един на друг

Както е известно, по време на което президентът на домакините Иван Савидис нахлу на терена с револвер, заплашвайки съдията за анулиран от него гол поради засада.

Впоследствие Савидис се извини за постъпката си, само че към момента не се е появил, макар че бе разгласен за търсене от гръцката полиция. Според немското издание нахлуването на въоръжения огромен съветски предприемач, притежател на ПАОК на терена е "потопило гръцкия футбол в дълбока рецесия и криело опасност за страната ".

Иван Савидис идва в Гърция и купува ПАОК в миг, когато тимът е в рецесия през 2012 година Само в границите на няколко години той трансформира клуба в огромния любимец за продобиване на шампионата и самичък стана "един от най-богатите и най-силни хора в страната ".

В началото на своя напредък Савидис е почнал като елементарен служащ и стигнал до 30-а позиция в листата на "Форбс " за най-богатите руснаци през 2013 година, което върви паралелно и с политическата му кариера като народен представител от партията на съветския президент Владимир Путин. Днес той има голям брой предприятия в Гърция, има и дяловото присъединяване консорциума, закупил мажоритарния пакет от Солунското пристанище.

"Несъмнено бързият напредък на Савидис бе извънредно невероятен, той и Ципрас дължат доста един на различен ", разяснява "Шпигел ", изтъквайки, че Иван Савидис е закупил ПАОК без да заплати милиони евро лихви за задълженията на тима, като за задачата се е възползвал от законова регулация на държавното управление на Ципрас за отписване на огромна санкция, наложена на Савидис. В подмяна вестникът и телевизионният канал на Савидис са проправителствени, а самият той съпоставя Ципрас с Путин.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР