Както е добре известно в Европа автомобилите трябва да преминават

...
Както е добре известно в Европа автомобилите трябва да преминават
Коментари Харесай

TÜV: Не купувайте употребявани коли от марките Tesla и Dacia

Както е добре известно в Европа колите би трябвало да минават постоянни инспекции, с цел да продължат да се движат по публичните пътища. TÜV е най-голямата инспекционна компания в Германия, дотолкоз, че към този момент се е трансформирала в съвсем синоним на тези механически инспекции.

Всяка година TÜV издава отчет за прегледите. В последния бяха включени и най-масовите използвани електрически автомобили. По-конкретно става дума за четири електрически транспортни средства, като две от тях се оказаха под междинния за промишлеността % на отрицание - т.е. с повече недостатъци, а две са над този междинен индикатор. Tesla Model S е най-дефектиращият електрически автомобил.

Оказва се, че използвани екземпляри от Tesla Model S са със съществени проблеми на доста от възлите и елементите, само че най-много в окачването. Освен Model S в листата влизат още BMW i3, Smart fortwo ED и Renault ZOE и всички те бяха минават през първата си инспекция три години след покупката. С минимум недостатъци се оказва Smart Fortwo, с дефектиращи единствено 3.5%. Ако съпоставим този индикатор със 128-те модела с ДВГ, които са включени в TÜV Report 2022, дребното електромобилче е измежду 50-те най-хубави.

Предстоящото пенсиониране BMW i3 несъмнено ще разочарова почитетелите на електрически автомобили, тъй като баварското градско електромобилче също се показва много прилибчо във връзка с недостатъци. Според TÜV те са 4.7%. Най-често срещаните му проблеми са свързани с късите светлини и спирачните дискове.

В този случай не става дума тъкмо за нередовност, а по-скоро за неналичието на потребление, което предизвиква разяждане на дисковете. Според Йоахим Бюлер, ръководещ шеф на Асоциацията TÜV, това би трябвало да работи като предизвестие за притежателите на електрически коли: те би трябвало да натискат повече спирачките и да ги ревизират постоянно.

Renault ZOE е електрическият автомобил, който е под междинната граница във връзка с недостатъци. Със междинен % на отрицание от 5.7%, той е измежду 50-те най-лоши коли в отчета. Повечето от проблемите са свързани с „ дефектни или погрешно контролирани фарове “а също и със проблематично окачването. Това са проблеми, които френският електрически автомобил споделя с най-лощо представилият се Tesla Model S, само че при американската електрическа кола те са доста повече и по-сериозни.

Tesla Model S получи 10.7% % на дефектиране. Това значи, че съгласно TÜV, 1 от 10 автомобила е съсс съществени проблеми три години откакто е излязал от завода. В съпоставяне със 128-те в листата на TÜV, Tesla-та е е по-добра единствено от Dacia Logan и Dacia Duster. Основните проблеми са свързани с фаровете за мъгла, късите светлини и окачването.

Докладът на TÜV удостоверява, че Tesla би трябвало незабавно да се погрижи за контрола на качеството и тестването на транспортните си средства. След няколко години моделите 3 и и Y ще стартират да се нуждаят от общи инспекции и резултатите, като са същите, могат да навредят съществено на репутацията на Tesla в Германия и Европа като цяло. Въпреки че към момента има време да се избегне това, производителят на електрически автомобили до момента не е дал никакви признаци, че е даже леко угрижен за некачествената си продукция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР