Както добре знаем, Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro

Както добре знаем, Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro ...

Huawei Mate 30, Lzplay и каква цена плащаме, за да имаме Google приложения.

Както добре знаем, Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro излязоха на пазара без достъп до екосистемата на Google.

За много от потребителите в западния свят това е сериозен проблем, който се оказва решаващ при избора на нов телефон.

Важно е обаче да отбележим, че онези, които държат да имат Mate 30 телефон и да ползват YouTube, Google Maps, Gmail и т.н., могат да се възползват от "вратичка", осигурена от китайската компания Lzplay.

От сайта lzplay.net можем да свалим приложение, което много бързо, лесно и съвсем безплатно инсталира работещи приложения на Google в чисто новия Huawei Mate 30.

Въпросът е обаче има ли скрита цена зад тази услуга?

Оказва се, че при инсталацията на приложението на Lzplay китайската компания получава цялостен достъп и контрол над смартфона.

Софтуерът се свързва със системи, предназначени за контролиране на телефона от разстояние, с които взаимодейства Android for Work например, като по този начин Lzplay може да достигне до всеки един файл или функция на апарата. Стига да има желанието.

Проблемът тук е, че никой не знае абсолютно нищо за Lzplay - нито кой притежава компанията, нито с какви цели се предлага въпросната услуга.

Всеки е свободен сам да реши дали би доверил данните си на съмнителен китайски сайт в замяна на достъп до екосистемата на Google, но елементарната човешка логика диктува да не поемаме подобен риск. /lifestyle.bg

Източник: dnesplus.bg