Както добре знаем, Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro

...
Както добре знаем, Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro
Коментари Харесай

Huawei Mate 30, Lzplay и каква цена плащаме, за да имаме Google приложения

Както добре знаем, Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro излязоха на пазара без достъп до екосистемата на Гугъл.

За доста от потребителите в западния свят това е сериозен проблем, който се оказва решителен при избора на нов телефон.

Важно е обаче да отбележим, че тези, които държат да имат Mate 30 телефон и да употребяват YouTube, Гугъл Maps, Gmail и така нататък, могат да се възползват от " малка врата ", обезпечена от китайската компания Lzplay.

От уеб страницата lzplay.net можем да свалим приложение, което доста бързо, елементарно и напълно гратис конфигурира работещи приложения на Гугъл в чисто новия Huawei Mate 30.

Въпросът е обаче има ли скрита цена зад тази услуга?

Оказва се, че при инсталацията на приложението на Lzplay китайската компания получава повсеместен достъп и надзор над смарт телефона.

Софтуерът се свързва със системи, предопределени за управление на телефона от разстояние, с които взаимодейства Android for Work да вземем за пример, като по този метод Lzplay може да доближи до всеки един файл или функционалност на апарата. Стига да има желанието.

Проблемът тук е, че никой не знае безусловно нищо за Lzplay - нито кой има компанията, нито с какви цели се предлага въпросната услуга.

Всеки е свободен самичък да реши дали би доверил данните си на подозрителен китайски уебсайт в подмяна на достъп до екосистемата на Гугъл, само че обикновената човешка логичност диктува да не поемаме сходен риск. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР