Както беше обещано по-рано, AMD разкри по-подробните спецификации на процесорите

...
Както беше обещано по-рано, AMD разкри по-подробните спецификации на процесорите
Коментари Харесай

AMD разкри тактовите честоти на процесорите Ryzen с два вида ядра

Както беше дадено по-рано, AMD разкри по-подробните спецификации на процесорите Ryzen с два типа ядра. Става дума за мобилните чипове Ryzen 7040/8040 и Ryzen Z1, както и за настолния Ryzen 8000G. Сега на страниците със спецификациите на тези процесори се виждат тактовите честоти. При това освен на „ огромните “ ядра Zen 4, само че и на „ дребните “ ядра Zen 4c.

Така да вземем за пример за модела Ryzen 5 8500G, който ще стартира да се продава на 31-ви януари, се показва, че тактовата периодичност е до 5,0 GHz. Ако обаче погледнем страницата с всички спецификации, ще открием, че тази стойност е присъща единствено за Zen 4 ядрата. В същото време ядрата на Zen 4c ще могат да покорят най-много 3,7 GHz. Базовият параметър за Zen 4 и Zen 4c в Ryzen 5 8500G е надлежно 4,1 GHz и 3,2 GHz.

Трябва да се добави, че тези характерности на са доста приятни. И още, по-младшите чипове Ryzen 8000G не се лимитират единствено до това. При тях липсва блокът Ryzen AI, отговарящ за интервенциите с изкуствен интелект, графичният им блок има единствено четири изчислителни блока и има единствено четири PCI-E 4.0 линии за свързване на обособена видеокарта.

Но за сметка на това са евтини и се чака тяхното търсене да е доста огромно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР