Както беше обещал предварително, евродепутатът и лидер на ББЦ Николай

...
Както беше обещал предварително, евродепутатът и лидер на ББЦ Николай
Коментари Харесай

Бареков даде Яне Янев на главния прокурор за търговия с влияние

Както беше заречен авансово, евродепутатът и водач на ББЦ Николай Бареков даде на основния прокурор премиерския консултант по корупционните въпроси Яне Янев за търговия с въздействие, очерняне и опасност. Това оповестиха от пресцентъра на ББЦ. Повод за сигнала, който Бареков внесе през днешния ден в прокуратурата е изказването на Янев пред столичен уебсайт, че напълно скоро прокуратурата ще вкара в съда дело против водача на „ България без цензура “. „ Лице, облечено в изключителна държавна власт, насочва обществена опасност и анонсира ваше деяние през качеството си на върховен служител в Министерски съвет против представител на опозицията”, се споделя в сигнала до Сотир Цацаров.

В документа се показва, че Янев твърди, че разполага с загадка информация от „ кухнята “ на Главна прокуратура за „ отзоваването “ на Бареков от Европейския парламент и привличането му като обвиняем в период, съвпадащ напълно с идната предизборна акция.

„ Ако има канал, по който политическата власт в България работи като шапка на прокуратурата за обстрелването на политически неуместни персони, то това е незаконно и опонира на главния закон на Република България, който е дефинирал разделянето на управляващите. В случая е налице тъпчене на закона, откакто представител на изпълнителната власт /г-н Яне Янев/ слага ултиматуми и заповядва на самостоятелната правосъдна система, в тази ситуация прокуратурата. Премиерският консултант Яне Янев е направил закононарушение по очерняне и опасност, като обществено, посредством медиите, е заплашил хора, предпазени с европейски имунитет от правосъдна разпра, преди вашата институция да е подхванала каквото и да било питане против мен и моя имунитет пред способените европейски власти”, написа Бареков до Цацаров.

„ Сезирам ви за типичен случай на търговия с въздействие, в който премиерски консултант употребява институцията си и явно околните си работни връзки с прокурори, с цел да сипе закани и да изнудва политически лица”, прибавя той.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР