Както бе обявено още при представянето на договора между Българския

...
Както бе обявено още при представянето на договора между Българския
Коментари Харесай

Националите с нови екипи по случай 100-годишнината на БФС

Както бе оповестено още при представянето на контракта сред Българския футболен съюз и един от водещите производители на спортна екипировка в света – Macron, националните ни тимове по футбол ще обличат неповторими фланелки, отдадени на 100-годишнината на централата и на представителния отбор.
Прочетете още
След като използваха краткотрайни екипи на Macron в мартенските си мачове, в актуалните срещи футболистите ни за пръв път ще показват особено направени за мотива фланелки, гащета и чорапи, които ще бъдат пуснати в продажба и в комерсиалната мрежа на БФС.

За пръв път в модерната си история националните тимове на България ще имат три разнообразни екипа, като в дуелите си против Литва и Сърбия от квалификациите за Евро 2024 ще заложат на обичайна бяла фланелка, а останалите две разновидности ще бъдат показани в идващите седмици като част от честването на годишнината от проведения футбол у нас.

Отличителен графичен детайл и в трите екипа е релефната материя и на трите фланелки, въодушевена от Голямата базилика в Плиска, един от най-важните монументи на ранно-средновековната българска просвета. Елементът участва и в чорапите на тима, които са както следва – червени, бели и златни.

Материята на екипите – Eco Softlock – също е от най-високо качество, с Eco Micromesh тил, който обезпечава в допълнение проветряване по време на мач. Гащетата пък са в модерната „ баскетболна “ кройка и свършек в златно. На гърба на всички фланелки е юбилейното лого на Българския футболен съюз, показано по време на церемонията „ Футболист на годината “ при започване на 2023-а. Всички екипи са от еко-материя, създадена на 100% от рециклирана пластмаса (13 половинлитрови пластмасови бутилки се употребяват за изработката на една фланелка), което пък е в звук с посланието за резистентност и отговорност към околната среда.

Представянето на новите екипи е кулминационната точка от първата взаимна сбирка на БФС и Macron, която включва изцяло екипиране на всички национални тимове на България до 2028-а година.

Базираната в Болоня компания Macron набира сериозна скорост на международния пазар, като сега се намира в топ 3 на производителите на спортна екипировка от позиция на размер и брой клиенти. Брандът е формален сътрудник на УЕФА за произвеждане на съдийска екипировка, а от началото на сезон 2022/2023 година облича и реферите от родния професионален футбол.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР