Както бе обещано, от 1 юли всеки литър бензин ще

...
Както бе обещано, от 1 юли всеки литър бензин ще
Коментари Харесай

НАП е готова с въвеждането на отстъпката от 25 стотинки на литър бензин от 1 юли

Както бе дадено, от 1 юли всеки литър бензин ще се купува с 25 стотинки отстъпка. Национална агенция за приходите към този момент е подготвена за въвеждането на мярката. 

В това увери Нова тв шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов. Той регистрира, че събираемостта на налозите за първите шест месеца е 99,99%.

Разглеждането на бюджета сред първо и второ четене и окончателното приемане на актуализацията е ключът към въвеждането на отстъпката, акцентира Спецов.

„ Имаме опция от 1 юли, чисто хипотетично, в случай че се одобри на следващия ден актуализацията на бюджета, да администрираме тези 25 стотинки на литър. Планът е подготвен. Не желая да влизам в детайлности, до момента в който не забележим дали това нещо ще бъде признато ”, посочи той.

Колкото до данъчните инспекции в „ Нефтохим Бургас ”, те вървели със седем години обратно. В краят на август се очаквал отчетът за 2015 година, само че на този стадий рафинерията била финансово постоянна.

„ Нефтохим Бургас ” тази година ще заявява за миналата позитивен финансов резултат, което е доста добре ”, разгласи шефът на Национална агенция за приходите.

Спецов съобщи, че не се тормози за поста си на фона на политическите разтърсвания. Най-важното за него било, че е изхвърлил асоциацията с Национална агенция за приходите и думата „ бухалка “.

„ Дойдохме за два месеца и половина. Вече една година и три месеца съм на този пост. Ще остана, до момента в който страната реши, че има потребност от мен. Когато реши, че няма - без драми, депозирам си молбата и завършвам с държавните каузи ”, безапелационен е той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР