Какъвто и вид транспорт да изберете, ще трябва да пъхнете

...
Какъвто и вид транспорт да изберете, ще трябва да пъхнете
Коментари Харесай

Цените на бензина, фериботите и междуградските автобуси в Гърция скочиха за Великден

Какъвто и тип превоз да изберете, ще би трябвало да пъхнете ръката си надълбоко в джоба си, с цел да стигнете до вашата ваканционна дестинация за Великден. Цените на горивата, както и автобусните билетите и ферибота скочиха доста в навечерието на празниците.

Ако пътувате със личната си кола увеличената цена на безоловния бензин ще усили доста разноските за пътешестване. За едно пътешестване от Атина до Солун (отиване и връщане) четиричленно семейство би трябвало да отдели към 215 евро (това е за гориво и пътни такси). А за пътешестване до Янина цената е  близо 205 евро.

Според последните данни на Дирекцията за наблюдаване на цените на течните горива междинната цена на безоловния бензин доближава 1.972 евро за литър, до момента в който в други префектури като Евритания, Кефалония, Ираклион, Корфу, Самос цената му надвиши 2 евро за литър.

Не е друга обстановката за тези, които решат да пътуват по море или с междуградски рейс. Спрямо предходната година избралите този тип превоз заплащат с 9% повече за билети.

Този вид обаче е по-полезен за тези, които пътуват на дълги дистанции сами, защото пътуването за четирима души може да бъде по-скъпо, в сравнение с с кола. Например пътуването от Атина до Серес с рейс за четиричленно семейство коства 300 евро, а с кола цената доближава 248 евро.

Включването на гръцкото мореплаване в европейската система за търговия с излъчвания принуждава потребителите да поемат тежестта на спомагателни екологични разноски, като в последна сметка заплащат по-скъпи билети. Например четирима души, които изберат близкия остров Андрос за Великден, ще платят 300 евро (за превоз с кола), а в случай че изберат Сирос, цената ще доближи 569 евро.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР